onsdag 7 november 2012

Det enkla livet

Vi bor på samma hotell som förra gången vi var på Lanzarote 2010. Kanske är det någon som gillar lite restips, så här kommer min rekommendation. Vi har varit på de flesta ställena på ön nu och jag tycker helt klart mest om Playa Blanca på den sydligaste delen. Det är lugnt, inga försäljare, inte särskilt mycket hålligång och fina stränder. Cay Beach Sun är ett lägenhetshotell som är prisvänligt, rent, snyggt och med trevlig personal. Affärer och närmaste strand ligger 10 minuter bort, och så finns det flera pooler på området. Allt man behöver finns i lägenheten (sovrum, vardagsrum, litet pentry med köksutrustning, badrum och veranda eller balkong) och man kan laga sin egen mat - det blir billigare och maten i restaurangen är sådär. När det stramade i budgeten åt vi helt enkelt gröt och medhavda nudlar ibland.

Fiffiga saker att ta med om man inte vill köpa extra grejer på plats (affärerna är rätt dyra på grejer som de vet att turister kommer behöva):

Kryddor
Kaffe - kaffet på Lanzarote är inget vidare
Kaffefilter
Diskborste
Servetter
Handdukar till stranden/poolen
Diskmedel
Tepåsar
Mycket tidningar och böcker (om man inte gillar spanska tidningar förstås)
Nödmat, typ nudlar

Så enkelt det skulle kunna vara att leva egentligen. En resväska med kläder, en garderob, en säng, ett badrum, två spisplattor. TV:n satte vi inte ens på.


3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Underbart! Såna här tips gillar jag skarpt!! Tack, som delar med dig!

Monica sa...

Intressant och så sant! Det enkla, vad mycket annat man hinner då. Och det är enklare att leva i varmt klimat, att slippa frysa, enklare med kläder och mycket annat. Och något lite företag kanske man kan ha, i sjukvård kanske, ett café med skandinavisk touch eller ett laboratorium:-).

Steel City Anna sa...

Elisabet: Kaffet speciellt upprörde mej förra gången vi var där :) Jag är ungefär som Stig i Sällskapsresan.

Mamma: Ja, det vore inte dumt :)