fredag 16 november 2012

Invandrarly(c)k(t)a

Första advent infaller sent iår. I Sverige måste man ju hålla sej med adventssljusstakarna tills just det datumet, annars kanske det sitter en lapp i porten om lagar och regler som bör följas. Man kan bli anmäld till SEAM (Statens Elektriska AdventsljusstaksMyndighet), ett litet men viktigt departement befolkat av Göran Perssons mest avlägsna kusiner. Men här i mitt nya land så är det ändå bara jag som håller på med ljusstakar så då kan man sätta fram den precis när man vill. Man tar inte seden dit man kommer utan dit man kommer, tar man seden. Tur att jag bor i ett så tolerant land.
Blå timmen estetiskt fångad tycker jag själv
Mys!
Mitt fina fönster. Lys för mångfalden, kära elljusstake.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, du .., en medlem i SEAM knackade en gång på mitt fönster i Ystad och sa att i mars fick man inte ha uppe ljusslingan Glänsa uppe, ja, fick och fick .., man borde inte ,-)

Då fick den hänga kvar ännu längre ,-)

Monica sa...

Åh så fint! Ser den lilla lingonkransen från en pysseldag:-). Ja härligt att känna frihet, förra året införde jag att stjärnorna som byts ut på lamporna som har lampskärmar annars gott kunde var allhelgonastjärnor och lysa för kära och nära från den helgen. Men riktigt kunde jag inte slappna av förrän det blev första advent, då var de tillåtna av bostadsrättsföreningspolisen;-). Och folk är så okunniga att de tar ned dem före trettonhelgen, är liksom då de ska vara där i fönstren. Fint hos dig, väldigt vackert från trädgården, snart kommer grannarna och frågar var de kan köpa sådana:-).

Monica sa...

Något helt annat, i dagens Expressen står resereportage om Lanzarote, men de skulle nog bett dig om hjälp:-), ditt är mycket roligare och inkännande att läsa med mycket finare foton, dessutom har ni upptäckt så mycket mer. Jag ger de företagare rätt som tycker du ska arbeta med text och foto, men du kan ju inte hinna allt. En sak i taget kanske.

Trillingnöten sa...

Hahaha! Precis! Inte illa! När vi har egen lägenhet, då ska jag också införskaffa riktigt fina och sätta upp precis när JAG vill. Kanske i september redan!

Steel City Anna sa...

Elisabet: Det är spännande med sånna människor, jag skulle vilja studera dem mer ingående :)

Mamma: Himla trist Lanzarote-reportage, synd de inte anlitade mej :) Ska du inte sätta upp min häftstiftslapp snart?

Trillingnöten: Friheten är berusande :)

Monica sa...

Anna, haha skulle jag nog. Det som var en alldeles överraskande lapp häromdagen var från en herre, jag vet vem han är, visade honom några stretchrörelser för ryggen i somras när han kom med golfklubborna. Han föreslår högst 4 som kan träffas för en middag då och då, singlar som annars äter ensamma. Men ingen tävling säger han:-), intressant om han får något gensvar.