måndag 31 december 2012

Året som gick

Det har blivit en liten tradition att summera året som gått i bilder, så det gör jag igen.

Januari
Januari var som vanligt ett grått antiklimax efter julen. En lång månad i något slags stillastånd där alla bara inväntar våren och ljuset men ingenting händer.
Jag behåller en del julpynt i vitt och fortsätter med att tända ljus och äta lite julgott.
Februari
Kamelian blommar.
Februari var en förhållandevis lugn månad. Jag gick nästan dagligen till den botaniska trädgården och inspekterade magnoliaknopparnas utveckling. Jag saknar att bo så nära. Det var läkande att vistas där så mycket.

Mars
Mars var en fantastisk vacker månad då våren visade all sin prakt. Vi hade också sommarväder och jag var barfota i senapsgula vårskor och satt med en kaffe i parken efter jobbet. Det är hela ängar av påskliljor.

April
Grönskan kommer, äntligen!
I april snöar det under ett par dagar, sen regnar och regnar det. Vi firar påsk och är båda extremt trötta. Jag köper min nya kamera, vilket var jättekul.

Maj
Vi flyttar in i det nya huset. Jag sover nästan ingenting på hela månaden och städar, packar, jobbar och försöker njuta av de ljusblå fälten av bluebells. Mina händer är alldeles fulla av sprickor efter allt städande. Det är en härlig känsla att ha mer plats och jag springer i ett lyckorus upp och ner för trappan mellan de två våningarna. Jag har alltid velat ha en trappa hemma.
Bluebells
Juni
Söders höjder
I juni är det riktigt stressigt och jag blir ganska rädd när jag får ansiktsförlamning på väg hem dagen innan min semester. Jag lyckas ändå packa och åka iväg. När jag ser min spegelbild i hallen minns jag att jag tänkte vem är det där, för trots allt såg jag rätt tuff ut. Och jag kom till Sverige, efter några dagar kom även maken och vi hade några mycket fina dagar.

Juli
Juli var en så intensiv månad att den kändes som ett enda långt maratonjobb under en enda lång dag. Hade en eller två dagar ledigt tror jag och jag orkade inte med något enda mer intryck så under dem satt jag under ett träd på kyrkogården närmast där vi bor och försökte få distans till livet.

Augusti
Jag fyller trettio och blev riktigt sjuk dagen efter, svimmar, ramlar nerför trappan i yrselattacker och spyr hejdlöst. Det var inget vidare. Regnar gjorde det också.

September
Vid vägs ände. Men det var bara att traska på ändå.
Det här var en månad helt i kaos på alla möjliga plan. Helt klart årets värsta. Jag lärde mej dock en hel del om mej själv, både skörhet och styrka.

Oktober
Jag jobbade dygnet runt, mamma var på besök och vi hann väl byta ett ord eller två mellan ringsignalerna från mina tre jobbrelaterade telefoner. Sen åkte jag och maken till Lanzarote och hade det underbart i en vecka innan karusellen satte fart igen med oanad kraft.
 
November
November var en skön, solig och presigelös månad. Vi började pynta så smått inför julen. Jag postade alla klappar som skulle till Sverige och de kom fram ordentligt.

 
December
Här är vi nu, i december. Krafterna har börjat tryta. Det är mörkt och rått väder som i köttdisken i en mataffär. Julen är över, alla river i rean. De trevligaste stunderna denna månad hade jag konstigt nog i min ensamhet sena kvällar på stan efter kontoret. En sväng kring julmarknaden, en kopp kaffe på Starbucks innan hemfärd.

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAS ER ALLA!

6 kommentarer:

Maggan sa...

Så vackra bilder! Men du har det ju allt för tufft på arbetet! Kroppen säger ifrån. Önskar dig ett riktigt bra år med gott om återhämtningsperioder.

Monica sa...

Gott Nytt År käraste!

Monica sa...

Fick rysningar av att läsa blandade med åh, tänka vad vackra de är kameliorna! Och att det finns ljus och mörker blandat men önskar att 2013 ska ge mer normal dygnsvila och veckovila, inte arbete oupphörligt. Och ansvar som är helt omänskligt stundtals. Hoppas det blir en nyårsafton med lite tid till vila, att äta och bara vara och inga utryckningar. Pussar och kramar från mamma och pappa

Nanna sa...

Gott nytt år Anna (och Marek såklart).
Det är så knasigt för jag går aldrig in på bloggen längre - varför inte egentligen??? Hur som helst så uppskattade jag verkligen att få se din lista - både den med frågor och svar och den här med bilderna!
Hoppas att ni har det fortsatt bra i nya huset - kul! Kramar!

Trillingnöten sa...

Vad härligt med en recap i ord och bilder. Då kan man riktigt se hur livet går i toppar och dalar! Och sen att det är de små sakerna som betyder mest (kvällsaktiviteter som Starbucks!) Gott nytt år! Må 2013 bringa mycket lycka, frid och glädje!

Steel City Anna sa...

Maggan: Gott nytt år! Ett lugnare år önskar jag mej verkligen.

Mamma: Det har varit ett krävande år kan man säga :)

Nanna: Gott nytt år! Snart börjar ju melodifestivalen, så måste du väl blogga lite?

Trillingnöten: Det är tur att det finns gott kaffe :) Gott nytt år!