tisdag 25 december 2012

Bara en dag

En blandning av lättnad och vemod att denna upptrissade dag nu lider mot sitt slut. Det är så tyst, och så stilla, på denna tätt befolkade ö blir det alltid en på gränsen till obehaglig känsla. Imorse såg jag visserligen några ungdomar jogga i parken i mörkret och regnet, men det var nästan det enda livstecknet. Efter arbetets slut så är det lika mörkt och regnigt och jag åker taxi förbi många tomma hus men i ett och annat lyser julgranen i fönstret och jag fantiserar om hur de har det där inne. Taxichauffören är en pratsam typ som berättar om all vårdpersnal han har kört runt idag, enda dagen på året utan någon somhelst busstrafik. Fram och tillbaka mellan de två stora sjukhusen, och runt, runt med hemtjänstpersonal som springer in och ut ur husen och ger medicin och värmer brysselkål i mikron. Vad trevligt det måste vara för dej som fått vara på samma ställe i tio timmar istället for tio minuter, säger han inte alls sarkastiskt. Det måste vara roligt att få hjälpa någon ha en riktigt fin jul. Det var det.

När jag kommer hem har maken tagit fram en liten skål med Karamellkungen-godis. "Jag ska ut och köpa en sak", sa han igår när jag höll på med julmaten. Bara sura godisar, mina favoriter.

Så blev det också en riktigt fin juldag. Bara en dag, som alla andra egentligen men det är som ett ok lyfts från mina axlar. Personalen kom dit de skulle, jouren har varit lugn och jag klarade av att göra Yorkshire puddings för första gången i mitt liv.

Yorkshire puddings
The English way - ugnsrostade morötter och palsternackor
Köttbullar? Nej, stuffing!

4 kommentarer:

Monica sa...

Du är välsignad Anna! Och så fina Yorkshire puddings, de ska jag försöka mig på, de är ju perfekta att göra i sådana där små pajskålar tänkter jag mig fast det blev väldigt fina på plåt också som du gjorde. Ungsrostade grönsaker är jättegoda, särskilt palsternackan, är sådant som lätt glöms bort.
Och vilken stämning med det pusslet, så fint och vackert:-)

Monica sa...

Nu tänkte jag på så fluffiga de är, dina Yorkshire puddings, för inte är det något bakpulver i dem ens?

Steel City Anna sa...

Blev fluffiga och goda, nej bara ägg i, jag gjorde i en muffinsplåt.

Monica sa...

Nu har jag fått en sååå bra idé till middag här:-), snart ska det bli en liten bjudning, till helgen, och nu har jag tänkt ut lite nytt, på tallriken blir det en Yorkshire pudding till det andra:-)