fredag 18 januari 2013

Lammstek och snöstorm

Sov oroligt inatt. Det är så kallt. Sov med fleecepyjamas, fleecemorgonrock, yllefilt, tjocksockor, dubbeltäcke och make och var ändå frusen på morgonen, ville inte gå upp alls. Dock var det en vacker morgon med svag sol och snövita vidder, inte varje dag man ser det i Sheffield. Vid tretiden börjar det snöa kraftigt och jag ska till mitt kvällspass efter kontoret. En äldre herre gick och grusade trappan mellan den stora gatan och det lilla bostadsområdet och på flera hus sitter det instruktioner hur man ska sanda och salta själv. Smält inte is med hett vatten, stod det på en varningsskylt, då kan vattnet frysa och bli till ännu mera is.

Det är minst tio centimeter snö nu och riktigt pulsande blev det, känns som det var flera år sen och det kanske det var också. Barn springer runt alldeles överlyckliga och kastar snöboll. Hemresan tar två timmar, dock med paus för att köpa en mandelcroissant i stan. När jag kommer hem duschar jag motvilligt, det är för kallt för att vara ren, man borde grotta ner sej som en viking. Maken lagar sitt livs första lammstek - han sitter i köket i två timmar, öser, kollar temperaturen och lyssnar på tjeckisk teater och är orolig att den ska bli torr. Jag dricker kaffe och tittar på Frasier. Steken blev helt perfekt och maken känner sej mycket nöjd. Imorgon blir det en lång dag igen. Det ska fortsätta snöa.

4 kommentarer:

Monica sa...

Ojoj har aldrig sett på maken och då menar jag fotona från MailOnline du länkar till! Så mycket snö! I Derbyshire såg det ut som här och i övrigt ser det ut som engelska barn är mycket duktigare än barnen här att göra snögubbar:-). Och vad duktig maken är, ser honom precis framför mig när han sitter där vid den lite för höga köksbänken på vanlig stol. Jag ska göra en liten fika/mathörna där när jag kommer nästa gång. Tror det får plats med ett litet bord och stol vid dörren där det otrooooligt vackra draperiet hänger, blev som ett litet rum där. Puss och ta hand om er allt vad ni kan!

Anonym sa...

Jättefina bilder på MailOnline.

Ingen sno här i sodra Cornwall...tack o lov.


Lillan

Steel City Anna sa...

mamma: Han ser fram emot fikahörnan :)

Lillan: Här kommer nu ännu mera snö! Det ser härligt ut på bilderna men inte så härligt att resa runt i :)

Anonym sa...

Oh baby, thanks for saying the lamb was perfect :)