måndag 21 januari 2013

Snöoväder

Det snöar rejält under natten och fortsätter hela morgonen och förmiddagen. Det är inte helt lätt att ta sej till jobbet men det går för de flesta. Den branta trappan upp till bussen har nu ungefär tio centimeter lössnö ovanpå isen, kramsnön och det ytterligare lagret av is och jag tänker när jag has-kanar fram att det är en gräslig årstid detta, men så kommer jag på att vi faktiskt bara haft snö i en enda vecka. Men det känns som evigheter redan. Det suger kraft och must ur en och jag hade inte så mycket att ta av. Bara mörkret kändes närapå outhärdligt, och nu är det alltså snöoväder och mörker. Fast nu börjar det inte skymma förrän klockan fem, och det uppskattar jag. Idag efter jobbet gick jag till och med en liten promenad i stan för att njuta av det blå ljuset.

Jag gnäller över snön och vill helst inte gå ut alls och maken tycker att det är en intressant förvandling från svensk viking till att till och med ha paraply när det snöar, som är the English way, gärna med gummistövlar också och regnjacka men nu har jag ju mina kängor och den tjocka julklappskappan så det är just paraplyet jag anammar. Å andra sidan tycker jag faktiskt att svenskar i Sverige gnäller en hel del över vädret på sistone också. Det tyckte jag inte man gjorde på nittio-talet, man liksom bara bytte vinterdäck, stålsatte sej, hade långkalsonger och riktigt fula men varma kängor. Ibland var det väl någon som åkte till Gran Canaria men mest pulsade man på bara med is i håret och tunga matkassar. Pendeltågen gick och det var inte hela tiden rubriker om kaos, det är det nu. Och så verkar en tredjedel av svenskarna åka till Thailand.

Hursomhelst så ska det förtsätta snöa denna vecka. Man kanske vänjer sej? Det var i vilket fall som helst lugnast hittills på kontoret på minst ett år, och jag hann städa skrivbordet.

Klockan åtta i morse, dags att gå ut!
Den där skogen går det en brant liten stig och trappa igenom så man kommer ut på stora vägen.
Bild tagen nyss

Just nu snöar det inte.

7 kommentarer:

Monica sa...

Ja kyla och snö drar liksom musten ur en, det räcker med mörkret och livet självt. Men samtidigt är det alldeles otroligt vackert med den snötyngda naturen, kan tänka mig så vackert det är i småstäderna i hela Peak District, kullarna, bergen och de vackra husen, i sol, men annars också med de milda färgerna som blir. Och tack och lov för dina vinterkängor och den härliga kappan:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: Det enda positiva just nu är väl att det lyser upp lite med snön, för det blir rätt stor skillnad faktiskt.

Elisabet. sa...

Har ni vinterdäck ...? undrar Vän av Ordning ,-)

Karin sa...

Visst är det ändå lite mysigt med snön, så ljust överallt. Men förmodligen så är det bara för att vi får det så kort tid här. Då är det mer ok. Men i Sverige accepterade man det på något annat vis. Här är jag mest chockad över hur stilla allt står. Soporna ligger fortfarande ute på gatan här t ex :p

Däck sa...

Jag, som många andra tror jag, känner hatkärlek för vintern... Det är fint och mysigt med snö, slask är trist med vill man ha snö så slaskar det ju när den smälter!

Jag lever fortfarande efter mottot, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Steel City Anna sa...

Elisabet: Nej, inga vinterdäck och vår lilla gata plogas och sandas som synes inte alls :)

Karin: Vi väntar också på soporna :) Men de har gjort ett bra jobb iår, alla stora vägar är sandade och bussarna har gått nästan hela tiden, ett hårt och farligt jobb på kort tid. Ser fram emot när vi kan komma ut med bilen dock för vår lilla gata prioriteras inte :)

Steel City Anna sa...

Däck: Lite vinterdäck skulle också underlätta :)