söndag 6 januari 2013

Trettonhelgen

Att det varit Trettonhelg har jag just insett och nu är den ju slut. Det är inget man pratar om i England särskilt mycket. Min lediga helg blev inte så ledig, några timmars jobb idag som tog en hel del energi. Vilken tur att jag både städade det värsta och deklarerade igår. Å andra sidan blev det inte mycket till vila. En sväng på stan blev det och när jag kom hem lagade jag mat. Skivade potatis tunt, tunt till en gratäng, mest för att använda upp grädden vi köpte innan nyår (igår i mataffären sållde de hur mycket grädde som helst som blivit över från storhelgerna för en fjärdedel av priset - jag tänkte på Elisabet och mejeribeställningarna, ja här hade nåt gått snett iallafall för det vara hela hyllor kvar). Sådant är lugnande för mej. Strök all tvätt, även det en rofylld syssla. Så vips börjar en ny vecka. Hujeda mej.

5 kommentarer:

Monica sa...

Jag tänkte på dig när jag strök dukar, att det är rätt jobbigt! Och då tänkte jag på hur mycket du stryker och maken med så där bara:-).
Maken här vet knappt hur strykjärnet fungerar, han frågade idag:-), men han gör annat, som tvättade dukarna och mina toppar:-) och gjorde gott kaffe:-) och ny brygger han te.

Steel City Anna sa...

Mamma: Med er makalösa tvättstuga behöver man inte stryka :)

Elisabet. sa...

Ja, det är svårt det där, att rätt beräkna mängden som ska gå åt. Jag är evigt glad att mina beställningar rör sig om frimärken, gröna påsar, bärkassar och annat som inte går ut i datum ,-)

(Varannan torsdag gör jag mejeribeställningen .., det överlever jag.)

Monica sa...

Så sant, det stryks väldigt lite, endast dukar:-) och möjligen en och annan blus och sedan gardiner när de tvättats.

Steel City Anna sa...

Elisabet: Jag tror att de hade tänkt sej att alla engelsmän skulle göra egen vaniljsås till Christmas puddingen, och behöva vansinnigt mycket grädde, men så blev det bara massa pulversås sålt istället :)

Mamma: Här dammsuger man gardinerna, tvätt ytterst sällsynt :)