söndag 10 februari 2013

Att fånga ett landskap



Jag har sett utställningen två gånger hittills. Det blir nog fler. Just detta att vilja föreviga ett landskap så som det ser ut, fastän man inte kan fånga känslan och hela upplevelsen av naturen utan att lägga till och dra ifrån, det är en väldigt intressant kontrast tycker jag som Ruskin brottades med. En annan konstnär i utställningen fångade helt enkelt det fantastiska landskapet i Rocky Mountains i ord istället för bild, som står prydligt uppradade - ... snow lake leaf star ... - och blir konst ändå och bilder i betraktarens sinne. Hamish Fulton - titta gärna in.

2 kommentarer:

Monica sa...

Vad intressant! Och vad ljud sätter sinnena i rörelse! Och vad bra att bo så nära till allt spännande, kultur, vacker natur, de ljuvliga caféerna och pubens goda mat, och så spårvagnen, precis så ska jag bo i mitt pensionärsliv;-) och tack för konstvisning till morgonkaffet som gjordes idag med av far din under mitt gympapass:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: Väldigt intressant konstnär, hade gärna sett den stora utställningen med honom. Blir också mer och mer intresserad av Ruskin.