tisdag 26 februari 2013

Ett nytt ord

Hästköttslarm. Det måste vara ett nytt ord. Plötsligt bara finns de där. Askmoln. Vulkanexpert. Vulkansvenskar. Nakenchock. Hästköttslarm. Det låter som en anordning som tjuter varje gång det finns en häst i närheten. Jag läser om Anders som skulle titta på en fåtölj och äta köttbullar på IKEA i Barkaby och som fick nöja sej med pannbiff. Ingenstans i hela artikeln ställs den uppenbara frågan: MEN VAD ÄR DET I DEN DÅ? Intressant också IKEAs sätt att hantera hästköttslarmet - "jo, vi säger att det är slut på köttbullar". Samt "vi har aldrig märkt av något hästkött i våra egna tester". Tänk, där låg hästen och lurade och maskerade sej som åsna kanske. En annan man i artikeln tycker det vore otrevligt om hästarna är besprutade. Tänker sej folk hästar på rad i någon slags spalje som vindruvor och så åker någon bonde förbi då och då och ger dem en ordentlig dusch kemikalier? Obesprutad eller besprutad häst, det är frågan.

Varför är det ingen som pratar om meteoriten längre? Här har det tjatats om domedagen och jordens undergång i flera årtusenden och så när det äntligen händer något så har man glömt det nästa dag för att det är hästkött i maten och Melodifestival till helgen.

6 kommentarer:

Monica sa...

Underbart inlägg:-), helt underbart!

Monica sa...

Och artikeln är helt sanslöst rolig:-), och att Ikeas personal gick runt i hela varuhuset och pratade köttbullar med kunderna och Mannerström, han vill inte ha med köttbullar att göra:-),fast jag gillar honom för att lagade julbord till alla kvinnor som satt i fängelse med Vicky v.d.L.

Steel City Anna sa...

Mamma: jag väntar på IKEAs gör-det-själv-köttbullar, nu ÄNNU billigare, med IKEA family får du själv plocka ihop ingredienserna till köttbullesmeten, häst, åsna, höns, besprutat dock men priset är nu sanslöst lågt, 50 öre köttbullen. Rulla får man göra själv och betala en summa extra för stektiden i ugnen GNÄGG. Pris tillkommer separat för sås, lingon, potatis och ärtor.

Monica sa...

Anna, hahahahaha, du är bäst! *skratt* *skratt*. Nu funderar jag på ett nytt köttbullenamn:-)

annannan sa...

Det får nog lov att vara spånplatta också i de där gör-det-själv-bullarna.

Själv tänker jag hela tiden på den där sketchen med Gösta Ekman när de ska dela på notan och en av dem insisterar på att "det ser ut som en liten häst". Kan inte hitta den gm att googla på det uttrycket men ska försöka identifiera den.

Steel City Anna sa...

Mamma: Det är inte helt osannolikt att Ingvar snappar upp iden :)

annannan: Spån som bindemedel iställer för ägg eller nåt annat dyrt, mycket salt på sen bara så märks det knappt :)