söndag 10 februari 2013

Slaskande och smaskande

Det snöar ganska rejält under morgonen och mycket riktigt blir det en del jobb, men sen slaskar snön bort och saker och ting lugnar ned sej. Jag läser svenska tidningar i ett badkar med så hett vatten att jag blir svettig och måste duscha efteråt - även om det slaskar så är det kallt, ett tag idag var det bara 16 grader inne. Sen fanns det inget vatten kvar att diska med men disken har maken tagit tag i nu istället. Jag har lagat massvis av mat under ungeför fem timmar och nu är hela frysen full. När jag går till jobbet imorgon har jag med mej lunch, middag, frukost och ännu en lunch, allt hemlagat, och så står det förhoppningsvis en middag och väntar också när jag är hemma igen på tisdag kväll. Det känns viktigt det här med maten, inte minst efter Findus-skandalen. Det har varit stora varningsskyltar här i mataffärerna - lämna genast tillbaka er lasange och hamburgare - jag trodde det kanske var glasbitar eller gift i maten men det var en och annan häst, mest. Men det känns obehagligt att producenterna har så dålig koll på sina egna varor.

Jag gjorde rotmos med fläsk till lunch och extremt goda ingefärsmarinerade revbensspjäll med majskolvar till middag. Städning struntar jag i för en gångs skull. Jag hinner ändå inte vara hemma och uppskatta att det är rent. Nu ska jag titta på Dancing on Ice och gå i säng tidigt. Appropå bra brittisk TV, håll utkik efter den fantastiska serien Africa, magisk underhållning.

2 kommentarer:

Monica sa...

Du är otrolig med att hinna laga god mat också, men så jättebra att ha riktig näringsrik mat med och ett lager i frysen. Ska titta efter den serien, undrar om de köper in den här. Hoppas det. Ja sov nu så gott, hoppas jourtelefonerna har vett att vara tysta.

Steel City Anna sa...

Mamma: det var en fantastisk serie, särskilt avsnittet om de små sköldpaddeungarna. Igår sändes en annan spännande dokumentär om olika sorters pingviner filmade med en förklädd pingvinkamera och låtsasägg. Förra helgen var det en film om övergivna kängurubebisar och en karl som bodde ute i bushen med dem :)