torsdag 14 februari 2013

Tid för romantik

Nej, det är ju inte alltid man har det, tid för romantik. Var har du lagt budgetpapprena, smsar jag till min kollega, jag kan fixa men dem nu, mitt möte blev inställt. Jag har dem med mej, piper det tillbaka, du kanske skulle umgås med din man nu när det ändå är alla hjärtans dag och inte med budgeten. Visa ord, helt klart. Jag ringer således min man. Han svarar inte. Jag sätter mej på Starbucks. Inser hur vansinnigt trött jag är. Ringer igen. Berättar att jag slutat tidigare än väntat. Att jag tänkt köpa en liten tårta på det franska konditoriet. Så kan vi ses i stan istället. Men det går inte. Det blir kortslutning i makens planer. Påminner inte helt lite om min far. Jag skulle ju hämta dej klockan åtta, säger han. Jag kan hämta dej kanske kvart i åtta, men inte tidigare, för så har jag planerat. Det finns ingen särskild anledning bakom denna planering, förutom att det är just planerat. Då blir jag ännu tröttare, vilket borde vara omöjligt, men det går alltså, och jag säger jaja och lägger på och tittar på par som går hand i hand utanför och känner mej bitter. Sen förstår jag att samtalet sjunker in, och de ändrade planerna, så är det med karlar, det tar lite eller mycket tid, och han ringer och ringer men eftersom jag känner mej på bristninggränsen så lugnar jag ner mej lite innan jag svarar. Tar bussen hem. Pratar med mamma.

Så blir det lite romantik ändå. Maken har glömt vart han placerat kortet han köpt för ett tag sen (jag hittade som tur var det jag köpt till honom men det var nära ögat) men har istället köpt röda och rosa rosor så jag har lite att välja på, två chokladaskar och gelehjärtan och en liten mugg från Starbucks speciellt för morgonkaffe. Han frågar om han ska tvätta lite kanske, som uppmuntring. Sen hejdar han sej och säger att vet du, vi skulle kunna åka till IKEA snart. Den ultimata presenten. Mamma har skickat tidningar och ett smycke. Och två chokladkakor, men bara en är kvar. Maken säger förnärmad att det stod minsann hans namn på den andra. Det gjorde det också.

Så det blev en fin dag ändå. Omtanke slår väl passion ibland i det äktenskapliga livet. Det är ganska romantiskt i det stora hela att få IKEA-besök  i present. Undrar om de har åsna i sina köttbullar. Fast det går väl det också. Till middag äter vi nudlar av den sorten som finns på Konsum. Den bästa.

4 kommentarer:

Monica sa...

Låter som en fin Alla Hjärtans Dag om vi bortser från allt det myckna arbetandet. Tänkte på att du har än mer att göra nu med fler studenter till allt det andra men förstår samtidigt att det är roligt att vara i den rollen också som omväxling. Och javisst hade jag skrivit hans namn:-) och här har vi firat alldeles lagom, skulle far din ta till för stora ord skulle jag nog få dåndimpen och det vore inte bra:-), puss till mina båda älsklingar och sov så gott:-)

Monica sa...

Och de där Ikea-köttbullarna skulle jag vara rätt skeptisk till och så undrar vad Starbucks har för fina muggar?

Anonym sa...

Om min sambo, på eget initiativ skulle föreslå en tur till IKEA, utan att det verkligen var något särskilt som skulle inhandlas, då skulle jag också se det som den ultimata kärleksförklaringen. Undrar om det kommer att händ ; )
Däremot uppskattarjag verkligen de små omtänksamma sakerna i vardagen, som tex att garagedörrarna står öppna när jag kommer hem från jobbet.

Steel City Anna sa...

Mamma: Starbucks har fina muggar, lite onödigt dyra tycker jag men det tyckte inte maken :)

Skullalundanna: Han är ovanlig på det sättet, får han bara gravad lax i restaurangen först så vill han gärna gå och titta speciellt på jox och plotteravdelningen, där de har allt som man inte behöver som ljus och lampskärmar och servetter, ofta köper han nya kökshanddukar fast jag säger att vi inte behöver fler :) Mer praktiska saker ordnar jag medan han sitter i bilen och väntar, sen får han en korv och då bär och packar han snällt :)