måndag 11 mars 2013

Fina finkar

Länge har jag gått och trott att det är rödhakar vi har i trädgården. Jag har inte tittat så noga och mest sett något rött fladdra förbi. Men häromdagen såg jag en alldeles ilsket röd fågel, och bredvid den något som jag tänkte var en talgoxe. Men tack vare den här fantastiska hemsidan har jag nu kommit till insikt om att det är herr och fru bofink som bygger bo vid vår grind. Sjunger gör de också, start vid fem på morgonen ungefär - doooooo doooooo drrrrk doooooo doooooo drk - med variationer i det oändliga.


4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jag hörde den i förrgår .. när jag rastade harry. Stod länge stilla och bara lyssnade och n j ö t.

Monica sa...

Sjunger vårglatt:-), plockar fram den fantastiska fågelboken S kom springande med på Akademibokhandeln, i fickformat, den ska du få. Bofinken är något större än rödhaken (fast rödhaken ännu sötare tycker jag) och de bygger sitt bo som en djup skål av mossa, strån och rottrådar.
Vi har bergfink i vår cottage;-), den bygger bo ungefär lika men vill ha lav också, ja det finns ju där, är i samma storlek som bofinken och har fina färger.

Steel City Anna sa...

Elisabet: Den sjunger fint men tar i förskräckligt just fem på morgonen :)

Mamma: Finns massa intressanta fåglar här i den lilla skogen, många vet jag inte alls vilka de är.

Monica sa...

S och T säger ni har rena eldoradot när det gäller fina fåglar, de stannar ju också. Jag tror jag ska lära mig mer, de kan allt;-)