onsdag 20 mars 2013

Grattis!

Grattis mamma på födelsedagen!

Jag följer hennes exempel och jämför olika marsdagar detta datum - det är bland det bästa med att ha en blogg, att det är så lätt att titta bakåt i tiden och minnas sådant som man kanske aldrig tänkt på annars, stort i sin lilla vardaglighet.

2009, den 20e mars, då skrev jag ett inlägg om Paris Hiltons teveprogram. Ett inlägg som är ett av mina populäraste om man ska gå på google-sökningar eftersom många verkar undra över uttrycket TTYN. Det säger mej ganska mycket att jag hade tid att titta på TV överhuvudtaget. Jag jobbade mycket nattpass men hade ofta lediga förmiddagar.

2010, den 20e mars, skrev jag om ett av mina favoritklipp med Galenskaparna. Jag kommer ihåg just mars månad väldigt tydligt. Jag fick en helt ny roll på jobbet och mera fritid under en period. Det var motigt men samtidigt en stor lättnad. Jag lärde mej mycket om mej själv och kunde för första gången på riktigt skaka av mej den där lågstadietjejen som fick sitta mellan två bråkiga pojkar för att hålla dem lugna, städa deras bänkar och hjälpa dem med matten, och vara precis den jag alltid hade varit, därinnanför. Sådär lite småbråkig själv kanske.

2011, den 20e mars hade jag en skön söndag och det var varmt nog att fika på balkongen. Våren var väldigt vacker det året. Det var första gången jag på riktigt hade tid att upptäcka den engelska våren.

2012, den 20e mars, bodde vi i den stora lägenheten precis intill Botanical Gardens och jag var där varje dag. Jag tog enormt mycket vårfoton. Till och med tulpanerna hade slagit ut i mars förra året då våren var extremt tidig och vi hade sommarvärme. Just den 20e mars skrev jag om Eurovision, som jag följde intensivt.

Och idag har det varit en lång, kall snöslaskande och varierande dag då jag fick riktigt goda nyheter till slut. Jag försökte fokusera på att ta mej igenom dagen, min kollega ville prata om vem som ska ha jouren på juldagen iår. Men det är bra att ha olika perspektiv på saker och ting. Nu har jag fyra dagars ledighet!

4 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Håller med om att det är en bra egenskap med bloggar! Bland annat kan man gå tillbaka och kolla bland sina egna bilder i slutet av mars tidigare år och se att det INTE var massor av snö då... ;)

Monica sa...

Det är ju helt underbart med hela fyra dagar ledigt, undrar vad du ska göra då,-)

Anonym sa...

Härligt med fyra dagars ledighet.
Hoppas att du får möjlighet att njuta av ledigheten och fylla dem med det du vill.

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: Det är just vad jag har gjort, blev lite uppiggad :)

Mamma: Ja det är fantastiskt skönt. Jag har inte haft så många dagar ledigt i sträck sen oktober förra året.

Skullalundanna: Tack, det hoppas jag med!