onsdag 26 juni 2013

Sommarnatt

Vi har börjat flytta in sakta men säkert och jag har semester idag och imorgon för att hinna städa och fixa lite innan vi tar tag i alla möbler. Idag levererades kyl, frys och tvättmaskinen. Vi har hälsat på några grannar som snällt ställt ut vår soptunna till sophämtningen i morse - nu vet vi att the black bin day är onsdagmornar. Känns skönt med rutiner. Hoppas på många fler rutiner. Ett lugnt och inrutat liv vill jag ha. Börjar komma ikapp mej själv en aning mitt i kaoset. Hinner tänka och känna efter och börjar forma planer för framtiden. Vi fick ett fint kort från de förra ägarna som önskade oss lycka i det nya hemmet. Det kändes fint. Sheffield är en fin plats att bo på. Härifrån kan jag titta på Allsång på Skansen som sänds från mitt andra hemland och känna att det är skönt att vara både svensk och engelsk. Stockholm är också en underbar stad. Kvällsljuset över Mälaren, unga och gamla glada människor, och mitt i alltihopa en schlagerikon som sjunger en sång om frälsning till miljontals tittare. Kontrasterna i den svenska folksjälen är fascinerade och omöjliga att förklara. Jag tänker på en gammal vän som inte finns med oss längre, men som sa att Sverige som är ett så organiserat och försynt land där man följer regler och står i kö, tänk att ett sådant land kan alstra en personlighet som Ingemar Bergman. Och jag tänker för mej själv att lika fantastiskt är det att Norsborg kan alstra en människa som Carola. Det får mej på väldigt gott humör och gör mej mycket stolt.

En första hälsning och en första krukäxt.

Våra egna.

3 kommentarer:

Monica sa...

Det är underbart alltihopa, så skönt med nycklarna i hand:-), rart av förra ägarna att skicka kort. Det är precis det rätta huset det känner jag. Och så duktiga ni är att hinna fixa redan med inköp och annat. Ta inte ut dig med för mycket städning, tänk på att du har en semesterdag:-).

Tänkte också så igår när jag hörde Carola, hon började och det blev bättre och bättre och tänkte med(hon sjöng sången otroligt bra och visade värme och glädje)att hon är då väldigt osvensk eller vad det kan heta och roligt är det. Hörde en intervju med henne sedan och hon skulle nog behöva lite semester, åt penicillin och hon har kanske ingen "avlastning" med barnen, det är jobbigt att vara ensam med allt ansvar alltid.

Trillingnöten sa...

Underbart med eget hus! Och rutiner :) Jag är likadan!

Steel City Anna sa...

Mamma: ja hon är väldigt osvensk och samtidigt det svenskaste vi har och vilken karriär hon har gjort. Förmodligen mer uppskattad än Bergman i Sverige iallafall :)