lördag 13 juli 2013

If you touch my Swedish sweets I will kill you*

* sådana fraser är inte ovanliga efter IKEA-besök. Och hoten tas numera på högsta allvar.

Det var riktigt trevligt på IKEA idag. Det var nämligen inte så många andra som åkte just dit i trettiograders gassande sol. Men vi gjorde det. Helt folktomt i restaurangen. Numera får man klämma ut sin egen lingonsås i en sån där ketchup-pump som de har på McDonalds. Det kändes inte helt ok. Det kändes som man hade förlorat nåt. Hästköttbullar med potatismos (ingen kokt potatis fanns) och inga grönsaker för det glömde jag fråga om att jag ville ha och var villig att betala extra för och så med utpumpad lingonsylt till, nej det kändes inte direkt som att äta sitt hemlands nationalrätt, det gjorde det inte.

Men i matdelen vid kassorna fanns det kräftor och smågodis! Jag mumsar nu punchkottar och lakritsfudge och polkagrisar och väntar på att kräftorna ska tina för jag vill äta kräftor NU. Jag och maken har bestämt att vi ska ha uppesittarkväll och kräftskiva och känna oss som tonåringar igen. Mest för att det är för varmt för att sova. Det är alldeles fruktansvärt varmt. Imorgon ska vi städa mer i huset och på måndag kommer Brimnes, sängen som nästan förstörde vårt äktenskap. Vi hann bråka en hel del om val av madrass på IKEA också men enades till slut. Och jag fick inte köpa en fin svensk matta som skulle passa så bra i vardagsrummet och maken fick inte köpa flera tavlor och inte massvis av tallrikar bara för att de kostade 8 pence. Men det går lite lite bättre för varje IKEA-besök. Jag såg flera andra par som var mycket närmare slagsmål än vi. En mamma med en mycket liten bebis vrålade vansinnigt "but we already have thousands of freaking forks". Det var mycket bra pris på bestick nämligen. Jag var inte i närheten av att behöva ta till sådant beteende. Arga blickar och en riktigt trött suck fungerade bra. Det är tur vi båda gillar kräftor.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha nu fick jag ett gott skratt! Tur att IKEA inte finns i sydvästra England, verkar det som. Fast jag har hort att de planerar att komma till Exeter i Devon om något år. Jag bävar!

Lillan i Cornwall

Monica sa...

*skratt*, låter som en underbar sysselsättning en sommarhet dag, ni klarar det mesta:-). Synd på mattan tycker jag, den hade säkert skyddat den ljusa nytvättade mattan. Men det kan ta för lång tid i 30-graders värme att förklara sådant för en karl:-).
Kräftorna tinar väl fort, låter riktigt gott med dem. Njut och ha en underbar yster kväll och natt:-), puss och hälsa maken!

Trillingnöten sa...

Jag skrattar också riktigt mycket nu! För så låter det hemma hos oss. Jag ångrar bittert att jag lyckades få maken att gilla ex lakrits för nu när jag får en omgång av släktingar hemifrån så är det rena rama fajten kring påsen...Plus allt annat gott.

Elisabet. sa...

Att promenera omkring i ett Ikeavaruhus .., det är ett utsökt sätt att få en bild av blivande sambo-förhållanden ..,-)

Steel City Anna sa...

Lillan: ja ni får akta er för att ta några stora beslut i affären. Och att äta först är mitt tips :)

Mamma: mattan vill jag ha, maken vill åka och köpa fler kräftor snart och då ska jag slå till :) väggskåpen behöver vi också.

Trillingnöten: ja det var ett stort misstag. Maken har insett att Marabou är världens godaste choklad och ibland försvinner det en kaka. Det är inte roligt för någon inblandad :)

Elisabet: ja det är en studie i människan i största allmänhet :)