torsdag 8 augusti 2013

Den stora hipsterfieringen av Kelham Island

Det gamla slitna området från 1700-talet som var stadens industriella hjärta har länge varit lite småhippt. Men nu börjar det rustas upp utan like. Det finns Steak house-restauranger som heter Brooklyn och annat häftigt. Massor av trendiga lägeneter med pittoreska fönsterluckor och lavendelkrukor på balkongen. Italienska snobbiga cafeer. Tjusiga kontor. De tränger ut de gamla pubarna och ruffigheten som jag tycker om. Snart kommer nog Starbucks även hit.

Symboliska gafflar och knivar vid rondellen där området börjar, och det redan byggts lägenheter



Gigantiskt hus, rustat och vackert.





Hipsterfieringsplanerna.















5 kommentarer:

Monica sa...

Åh vilka fina foton och så bra du dokumenterar! Vilka förändringar! Men jag förstår att man vill använda det fina läget när staden växer och bygga nytt och om. Väldigt spännande miljö och vackert! Vilken historia! Och en del sparas förstår jag av den.

Elisabet. sa...

Ååååå .., tänk att mura den höga skorstenen! tänker jag som är höjdrädd.

Steel City Anna sa...

Mamma: det där stek huset vid floden kan vi kanske prova :)

Elisabet: ja det kan inte ha varit lätt.

Jani sa...

Visst är det ett häftigt och ruffigt område som håller på att rustas upp, lite synd är det att det gamla försvinner delvis.
man får väl hoppas att dom försöker bevara något av det gamla i alla fall.

Steel City Anna sa...

Jani: det blir säkert bra och jag kommer säkert uppskatta det när det är klart. Men jag gillar de gamla husen som det känns som man är ensam om att hitta, nu kommer det bli hippt känner jag och då får jag väl hitta nåt nytt ställe :)