torsdag 1 augusti 2013

Skamligt och skrämmande

Jag läser i Aftonbladet om grannarnas kommentarer till planerna på ett nytt LSS-boende, och blir först arg och sedan rädd. Har vi alltså inte kommit längre? Personligen bor jag hellre omringad av gruppboenden än granne med sådana här självgoda, elaka, smygfascister. Tur att England är ett lite mer framåt land iallafall. Skäms!

6 kommentarer:

annannan sa...

Håller absolut med dig. Det här är ett märkligt fenomen, uppenbarligen mycket djupt rotat i den mänskliga naturen. Det har till och med ett namn - NIMBY (Not In My BackYard).

Jag fattar ju att ingen vill ha en motorväg över tomten, och att detta är ett verkligt dilemma: alla vill ha motorvägar men någon annanstans.

Men det där att man inte vill ha annorlunda människor boende i sin närhet är en verkligt skrämmande avart av det fenomenet. Och en som är för mig omöjlig att förstå. Särskilt när vad det gäller är just funktionshindrade.

Det är inte nödvändigtvis mer OK att inte vilja ha ett hem för rehabilitering av missbrukare i sin närhet, men det är lättare att förstå att folk är oroliga för att det ska bli bråk och problem.

Steel City Anna sa...

Jag tycker att logiken bakom är befängd - de tror att personer med autism kidnappar barn för det har de hört om någon gång? Med samma logik skulle jag kunna skriva och klaga till kommunen att de bor så mycket män i min närhet eftersom jag hört att det är dom som våldtar och misshandlar mest. Jag förstår ju att det måste finnas män men kan inte dom bo någonannanstans?

Tongångar från trettiotalet tycker jag att detta andas. Nu ska jag snart åka till mitt nattpass hos en sån där farlig människa :) mitt i ett villaområde dessutom!

Monica sa...

Sverige är rätt kallt. Och jag tror inte vi kan skylla på bara okunskap heller om åsikter som dessa.

Trillingnöten sa...

Jag kunde inte riktigt tro att jag läste det jag läste när jag fick se artikeln! Helt sjukt rent ut sagt. Vad är det för folk som kommer på såna galenskaper egentligen? Sorgligt!

Freedomtravel sa...

Kan bara hålla med! Man blir mörkrädd! Vad sks man mer bestämma om sina grannar? Hudfärg, politiska åsikter, inkomdt...? Skrämmande inställning!

Steel City Anna sa...

Mamma: folk är väldigt instängda och likriktade i Sverige fast på ytan är ju allt så himla tolerant.

Trillingnöten: argumenten de hade var ju helt galna. Jag skulle vara livrädd att bo bredvid sådana verklighetsfrämmande paranoida människor.

Freedomtravel: precis, det är ett led i någonting större som jag tycker är verkligt otäckt.