fredag 9 augusti 2013

University of Sheffield

Det finns så många gamla vackra byggnader som hör till the University of Sheffield. Har man som jag gått på Stockholms Universitet, som mest påminner om någon slags gigantisk färja på land i orange, brunt och gult, med mintgröna förortshöghus i bakgrunden, mitt ute på ett fält, då kan ni förstå att det kändes som att komma in i en Harry Potter-film när man såg detta för första gången. Ja, fortfarande åtta år senare så tycker jag att det ganska häftigt.












Jajamän, även kyrkan är en föreläsningssal.

6 kommentarer:

Monica sa...

Vilka otroligt vackra byggnader, när jag promenerar förbi så har jag inte sett alla detaljer, sett det vackra har jag och så tittar jag alltid på alla planteringar runt om:-), nu ska jag nästa gång studera husen lite närmare.
Du fotar väldigt bra och gör finfina dokumentationer. Och vilken studiemiljö!
Jag är glad för tiden på Karolinska Institutet men vart det bär hän nu vet jag inte. Och Huddinge, ja man får skratta bara åt eländet. KTH var ok ändå och Uppsalastudietiden.

Maggan sa...

Byggnaderna andas anor, kultur och kunskap. Tycker också om sådana pampiga miljöer. Trist att Sverige rev så mycket vackert på slutet av sextiotalet och början av sjuttiotalet.

Kul att titta in hos dig, Anna!

Trillingnöten sa...

Mäktigt skulle jag vilja säga! Något som jag uppskattade var att jag pluggade i Uppsala. Där finns det fina gamla universitetsbyggnader som jag fick husera i! Det gillade jag...

Steel City Anna sa...

Mamma: jag tyckte att just kyrkan var fantastisk när jag kom, trodde inte det va sant. Sen när jag hade att hantera våld på jobbet kurs så hölls den också i en kyrka. Lite roligt.

Maggan: det är synd tycker jag med. Tur att gamla stan finns kvar, inte bara i Stockholm utan många andra svenska städer. En bit av staden iallafall som har bevarats. Jag tycker det ger lite extra motivation att studera i en gammal byggnad, man känner liksom studie-andan flera gånger om.

Trillingnöten: ja Uppsala och Lund har fina universitet, och även Lärarhögskolan var i fina lokaler i Stockholm, fast jag tror det har ändrats nu. Men trivdes bättre där än på universitetet.

Karin sa...

Stockholms universitet är ju så jäkla tråkigt! När vi var och hälsade på vänner i Ithaca och var på Cornell var det som att slängas rakt in i en collegefilm. Alla hängde på campus, alla hade Cornell-kläder, det fanns mysiga matställen, jättemånga sporter och aktiviteter. Det hade ju varit en helt annan känsla att gå på ett sånt universitet, en gemenskap med de andra.

Steel City Anna sa...

Karin: det där med kläderna gillade jag också, samt att studentkåren var så oändligt mycket roligare och mer framåt. Det hände massvis av grejer varje dag.