tisdag 24 september 2013

Den underbara lilla staden Bakewell

När mamma var här så åkte vi till Bakewell i Peak District och spenderade en synnerligen trevlig eftermiddag där. Det är en väldigt mysig liten stad med många ställen att fika på, dricka te och scones och äta Bakewell Pudding förstås, och Bakewell tarts. Det tar bara en halvtimme med buss att åka hit från där vi bor nu, och jag hoppas på att utnyttja detta ofta. Det känns verkligen som att man haft en liten minisemester bara man varit borta några timmar. Bussresan mellan kullarna med får och kor och en promenad bland stenstugorna i Bakewell känns som ett besök i en annan tid.


Bakewell Pudding
Affärer med fina retro-burkar och delikatesser finns det gott om
Gammaldags fönster fyllt med godsaker
Apple Pie


Lummigt och fint vid ån




Inredningsaffär










Jag köpte en medelstor Bakewell Pudding





3 olika bagerier hävdar alla att just de har original-receptet på Bakewell Pudding

9 kommentarer:

Monica sa...

Åh så många fina bilder! Du hann med att fota så mycket och vilken härlig stad, det finns ju hur mycket underbart som helst hos dig. Och killen som sjöng både operor och mer lättillgängligt var en upplevelse, glad att jag tackade honom, vad rar han var! Och så god mat vi åt! Och så rika vi är som kan göra så mycket tillsammans:-), det tänker jag ofta på! Och ert härliga hem! PS nu tyckte jag de där kopparna jag ser på ett foto var otroligt fina;-). Vi kommer tillbaka hit:-)

Elisabet. sa...

Oj, så lockande bilder! Såna där små pyttiga butiker tycker jag om att titta in i ....

Ulf sa...

Vad är det med dessa engelska byar och småstäder som går så rakt in i hjärtat!? En kopp te, några scones och man hamnar rakt in i adagiot i Elgars violinkonsert. De små vattenfallen med en yards fallhöjd får en att stå och stirra som om det var Niagarafallen i ett dockhus.Marmeladen smakar bättre än någon annanstans på jorden.
Nej, nu har du lurat mig igen. Det blir en resa till. Trots att jag är mycket medveten om att allt inte är lika vackert och rofyllt så har man som turist rätten att plocka russinen i kakan. Fruktkaka just det ...så gott.

Trillingnöten sa...

Vad är den där bakewell pudding? Som är så populär!

Steel City Anna sa...

Mamma: ja det var ju lätt att ta sej dit. Vill gärna åka till Eyam också.

Elisabet: det är som en lilleputtstad hela stället. Väldigt fint.

Ulf: det är bara här i Yorkshire som det är såhär förträffligt fint ;) peak district, det är nåt speciellt, så är det bara. Landskapet, fåren, stenmurarna, te och kakor. Rofyllt och vackert.

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: det är liksom en vanlig söt pajdeg med gegga i, massa ägg, sylt och mandel. Typ en geggig mazarin, haha, det låter inte så gott men det är det.

eastcoastmom sa...

Men hallå! vilken charm. jag vill flytta, nu.

Hälsningar från Madrid

Trillingnöten sa...

Jag tyckte det lät supergott!! :) Gillar sånt där med gegga :) haha

Steel City Anna sa...

eastcoastmum: Madrid låter allt lite häftigare :) välkommen hit!

Trillingnöten: då skulle du trivas här :)