onsdag 30 oktober 2013

Musik trots allt

Jag skrev i den där listan häromdagen att jag inte bryr mej så mycket om musik. Men sen tänkte jag lite på det. Det finns trots allt ganska mycket musik som jag verkligen tycker om och som är viktig. Men det är kanske inte musik som man just sitter och lyssnar på. Den finns där bara. Som en liten skatt.


Svensk folkmusik tycker jag mycket om och brukade jag spela mycket. Något jag verkligen saknar. Men jag nynnar lite för mej själv ibland.


En stor låt under högstadietiden som betydde mycket. Sen blev det mest trallallala av Alanis. Men den här låten var stark och liksom formade mej och mina kompisar då tror jag. En frisk fläkt bland alla pojkband. Vi var mer arga än söta som tonåringar. En kontrast mot idag inbillar jag mej.


Barock. Ännu en sorts musik jag saknar men dyker ner i ibland. Ägnade det mesta av tonåren åt barock och renässansmusik.



Musikal! Också ett stort kapitel i mitt liv.


Jewel, kanske anledningen till att jag upptäckte countrymusiken.


Johnny Cash - en fantastisk röst, unik. Hans version av den här låten är otrolig. Det finns ständigt nytt att upptäcka.


Beatles lyssnar jag nog inte direkt på längre. Men jag har lyssnat så oerhört mycket att allt finns i huvudet. Jag gillar fortfarande the White Album allra bäst. Och jag har varit i Liverpool på Beatlesmuseet och stått och tittat med övervintrade hippies andäktigt på gamla LP-skivor.

3 kommentarer:

Monica sa...

Intressant! Och vi påminns. Hela din barndom och uppväxt till vuxen var musik, så mycket vi upplevt! Sedan är det som er vän sa till mig där en gång på Haddon Hall att tyvärr hinns det inte med när vuxenlivet med arbete kräver sitt först, det blir så lite kvar av tiden. Men fina och vackra minnen finns kvar!

Trillingnöten sa...

Jag är sån där som lyssnar på musik i perioder! Ibland blir det massor av musik och ibland ingenting. Ibland blir jag irriterad av musik, vill hellre lyssna på prat som radio :) Tack för alla bra tips på musik förresten. Har aldrig hört Alanis låt förut!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Alanis på nittiotalet var fantastisk, lyssnade ihjäl mej på hennes CD Jagged little pill från 1995.

Mamma: Jag fick kanske en överdos av musik :) Börjar igen sen när jag blir pensionär :)