fredag 13 december 2013

Lucia

Ljusets högtid. Lucia har vi inte, men väl dessa fina lysande bänkar på the Moor.




4 kommentarer:

Monica sa...

Väldigt vackert är det! Sådana fina bänkar har inte vi. Sett Lucia på TV nu, fin kör och lite konstig text om Lucia, inte så barnvänlig om jag säger så. Sofia Karlsson känner jag inte igen längre. Gladys sjöng Oh Helga natt, för svår för de flesta, hmm, har konsert här snart med kören far din fick frågan om han ville vara med i:-). Far din och jag drack luciakaffe med mandelmassesaffransbulle till:-).

Jani sa...

Härligt! Jag åker ner till stan idag så jag får väl också spana in på grejerna ;)

Steel City Anna sa...

Jani: trångt på stan är det idag :) finns jättegoda nygjorda donuts på marknaden som kan pigga upp, har ätit ganska många :)

Mamma: oerhört pretentiöst luciatåg, och kändes som det sändes från ett djupt katolskt bondesamhälle inte Örebro :)

Monica sa...

Haha, ungefär så, Wejryd kommer till St Paul´s Cathedral och firar Lucia, de upplåter kyrkan snällt:-), fast katedralens präster och musiker sköter om det mesta, det var ni på förut minns jag. Intressant är det att det enormt sekulariserade Sverige dyrkar luciafirandet och Lucia som är en kristen martyr och en katolsk helgonberättelse, alltifrån dagis till evig tid. Firas ingenstans på det sättet. Som att det finns tomrum. Söderbönan sjöng med smsade hon, alla sånger sjöng hon år efter år på flera ställen denna dag när hon gick på Adolf Fredrik. De var väl som bäst just de i detta framträdande också.