lördag 4 januari 2014

Norrut

Norrut i England tycker jag att det känns mer och mer som i Sverige. Både folk och omgivningen i stort blir liksom lite kargare. Leeds tycker jag är en sådan stad. Den ligger inte särskilt långt norrut från Sheffield men har ett helt annat temperament, arkitektur och stämning. Husen är höga, folk är lite tuffare och definitivt mera stressade, det känns som att varenda människa har kostym på sej och under min lilla resa hit bevittnade jag folk bli närapå överkörda av bilister som pekade finger så många gånger att jag tappade räkningen. Mycket trafik och stora gator genom stan och få övergångställen. Stationen är gigantisk och trafiken möter en på en gång, det är inte helt lätt att se vilken väg som leder in till centrum. Ingen kallade mej för love eller flower eller darling på hela dagen. Positivt dock ska sägas om shoppingen och den nya gallerian Trinity, snygg, fräsch och trevlig personal. De viktorianska arkaderna var också mysiga med lite ovanliga affärer.

Om det är nån som läser och har tips på fler trevligheter i Leeds, kommentera gärna. Jag är beredd på att ge stan flera chanser. Precis när jag gick ut från stationen och ner i en trappa så nös en karl rakt i min hästsvans. Det kan ha påverkat mitt humör.







9 kommentarer:

Monica sa...

Fint med den gamla bebyggelsen ändå men att folk nyser i ansiktet eller håret, där går gränsen, för mycket stockholmskt beteende. Vackra foton som alltid!

Steel City Anna sa...

Mamma: han sa inte ens ursäkta, chockerade beteende nu när man är så van vid Sheffield :)

Monica sa...

Ja man vänjer sig fort vid den varma och artiga atmosfären, är alltid lite brutalt att möta klumpigheten redan på Arlanda och numera vänjer jag mig inte vid den, tycker bara det är stora brister som är underliga i folks beteenden. Inte alla men övervägande delen saknar hyfs och uppfostran.

Anna sa...

Måste bara tacka för din fina blogg, som en trogen läsare och fd utbytesstudent i just Leeds älskar jag allt det engelska i din blogg! Tråkigt att du fått det intrycket av stan, jag som brukar framhålla atmosfären i Leeds som en positiv sak, speciellt att man brukade bli kallad love och sweetheart. :) Annars tänkte jag tipsa om andra ställen i stan; fina Hyde Park/Woodhouse Moor vid universitetet, Headingley om man kan tänka sig att åka buss en bit, Kirkgate Market och Corn Exchange för den fina arkitekturen, promenera längs med floden bort mot Royal Armouries Museum. Hoppas nästa besök i Leeds blir bättre! :)

Steel City Anna sa...

Anna: vad kul att du kommenterade och roligt med positiva intryck från Leeds. Jag har aldrig varit utanför själva centrum (eller jo jag har varit på möte i industriområdet nedanför stationen) så nästa gång får jag ta och kolla upp dina tips :)

Charlotta sa...

Njae...jag kan aldrig vänja mig vid Leeds. Brrr. Bradford är mycket trevligare (Mumtaz Paan House är restaurangen som varit med och skapat Indiskas kokbok som kom ut för några år sedan).

I Leeds gillar jag mest galleriorna, konstmuséet med Rhodinskulpturer och så West Yorkshire Playhouse med en rund scen.

Steel City Anna sa...

Bradford är en annan stad jag borde ge en chans till kanske :)

Bara brittiskt sa...

Gillar du den inte? Jag tycker den är ganska ful men mediamuseet och alla curries är ju fantastiska och slussarna i Bingley.

Steel City Anna sa...

Mitt intryck av staden var väl sådär men det var en sju år sen nu och vet att mycket förändrats sen dess :)