torsdag 27 mars 2014

Här sitter jag med en nöt

De börjar bli små tjockisar nu, ekorrarna i parken. De får hur mycket jordnötter som helst av glada barn.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, de ser ju söta ut, men inte speciellt populära, här i alla fall. Kallas ju Tree Rats. De svenska röda ekorraran är finare.

Steel City Anna sa...

Lenaiwales: här är de ett uppskattat inslag i parken. De är så himla tama. Jag tycker de är extra söta när de är såhär knubbiga.

Monica sa...

De är så söta och trevligt nyfikna, ett väldigt fint inslag i Botan. De är ju som små husdjur där, tama och nyfikna, en och annan krokus kan de väl få som jag såg hos Jani:-), det finns ju så många krokusar:-). Det var kul att han fångade det på sina vackra foton.

Monica sa...

Det fungerar bra hos er, verkar som den grå från Nordamerika håller sig i de stora parkerna där den är ett trevligt inslag för både barn och tanter;-), har aldrig sett den i trädgårdar hos er. Den röda europeiska som bor i Sverige har en spridning ända till Kina och Japan och ändrar färg i de kalla områdena och blir silvergrå, det var intressant vetande. Känns igen dock på örontofsarna.
Vi hör den rassla i träden på lantstället, tyvärr tar den både fågelungar och fågelägg, pappa höll efter den i vår barndomsträdgård, den är ju inte speciellt tam heller men de kunde komma fram till min hand om jag satt stilla länge:-). Det står att svansen är svart hos dem som far runt i granarna, röd i tallarna och brunsvansade gillar alla träd:-) och träd har vi gott om på landet. Den äter ju växter och nötter annars men nötter finns väl inte tillräckligt så det blir lite fågelägg också. För småfåglar har vi knappt där längre.
Det är väldigt roligt med era som är som små sällskapsdjur, tror möjligen det har anammat lite engelskt artigt manér;-). Det finns den röda arten också som inte bara är en utan hundratal, kanske de lever mer vilt.

Steel City Anna sa...

Mamma: jag har aldrig sett en röd här men det kan man säkert göra om man går i lite vildare områden än vad jag gör :) de här tjocka ekorrarna påminner lite mer om kaniner än råttor tycker jag. Fast när de klänger sej uppför ens ben känns de lite läskiga :)

Monica sa...

Jag tycker med att våra röda som rasslar i granarna och flyger emellan ser ut som stora råttor:-), fast finare än den i solnaköket som nu är världsberömd;-).