onsdag 23 april 2014

Den lilla byn Ecclesfield

Många gånger har jag åkt förbi här med bussen, men sällan tagit mej tid att gå runt i denna lilla charmiga by norr om Sheffield. Men så en eftermiddag så gjorde jag det. Massvis av söta hus fanns det. Fina vyer över hästhagar och kullarna där stadens gränser suddas ut mot landsbygden.




Fish and chips i en himla gullig stuga






Den gamla färgen mellan fönstrena låter ana att här fanns förr en annan affär.


Skolan hade fina fönster!

6 kommentarer:

Monica sa...

Vad fint! Tänk så vackra omgivningar det är och fina småstäder runt om storstaden, otroligt mycket vackert att se och uppleva! Tänker mer och mer på så mycket det är förstört här i Sverige av vacker miljö och är någon liten stadsidyll sparad så fungerar den mer som ett museum.

Steel City Anna sa...

Det var de där ideologierna på 30 och 60 - talen som fick sånt fäste i hela avlånga landet :) allt blev nästan likadant.

Jani sa...

Det ser ut som en riktigt fin liten typisk engelsk by :)
men vackert är det.

Steel City Anna sa...

Jani: ja det är det verkligen. Tesalong, pub, kyrka, skola och bageri. Sen tar det slut :)

Barabrittiskt sa...

Åh jag älskar när man upptäcker allt fint i en ny liten by och speciellt när man knappt väntat sig något av den. Det finns faktiskt byar kvar i Sverige som överraskar. Borrby på Österlen, Asa och Tolg utanför Växjö, Porjus i Lappland och byarna längs Dalälven utanför Borlänge för att nämna några. Dock är de brittiska oftast mer livliga med alla människor på den där ön. :)

Steel City Anna sa...

Bara brittiskt: ja och att det alltid finns en pub istället för pizzeria :)