onsdag 9 april 2014

Engelsk TV vs svensk TV

En Önskerubrik från Trillingnöten.

Svensk TV vinner för det första. Absolut. Jag tittar överlägset mest på svensk TV.

BBC är alltid proffsigt och snyggt. Men just därför lite tråkigt. Förutom när det gäller nyheter, då uppskattar jag tydligheten och snabbheten. Naturprogram har de också ofta väldigt välgjorda.

Jag tittar annars mest på andra kanaler. Dancing on Ice gillar jag, motsvarigheten till Let's Dance, fast på is. Fullt med engelska såpastjärnor.

Ibland tittar jag på kultsåporna Emmerdale, Coronation Street och Eastenders.

Mest är det amerikanska knaskanalen TLC som fångar mitt intresse. Program som Honey Boo Boo och Breaking Amish tycker jag är roliga. Och Long Island Medium. Kan man se detta i Sverige?



Jag har bara en enda vän som delar min entusiasm for TLC. Jag försökte visa min mamma i julas, som var alldeles förfasad.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tittar aldrig på svensk TV. Borde kanske göra det på datorn, men kommer mej liksom inte för. Följer Emmerdale här och nyheterna på BBC, samt vissa kriminalserier.

Monica sa...

Hahaha, ja de där amerikanska;-), där går min gräns fast jag kan förstå till viss del underhållningsvärdet;-) och att se det mest osannolika efter en jobbig dag i verkligheten, men jag har ju bara trevliga dagar hos er:-)

Monica sa...

Och engelska gudstjänsterna under julhelgen var helt underbara, både från stora kyrkor och de i de mindre byarna där i Yorkshire, vilka talare, musiker, sångare och vilken värme! Skiljer otroligt mot våra svenska, fast man inte var på plats kände jag mig omsluten och delaktig genom rutan, var en ny upplevelse att de kunde förmedla så.

Steel City Anna sa...

Lena i Wales: skulle aldrig klara mej utan svensk TV och radio :)

Mamma: ja det var på ITV kanalen, är lite lättsammare än BBC :)

Trillingnöten sa...

Hahahaha! Ja, jag gillar också såna program ibland, Jag kollar på typ alla "The real housewives of..." förutom New Jersey som jag tröttnade på. De blev lite för mycket till slut, även för mig!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: ja housewives program gillar jag med. Honey boo boo är ju på sätt och vis det också, fast med minde pretto & hipp housewive som lagar smör och 'sketti' (spaghetti). Love it.