lördag 19 april 2014

Påskmat

Enkelt, men gott! Jag kommer på mej själv att vara precis som min mamma när jag tvingar maken att i sista stund köra mej till en öppen affär så att jag kan köpa flera påskliljor, för att jag liksom har en manande lust till det. Men fint blev det, och maken blev nöjd sen när det blev mat. Jag kan även meddela att i påsk-smällkaramellerna fanns det en papperskrona och ett skämt och en leksak, precis som på julen.

Solen skiner och eftermiddagen tilbringas i trädgården i de nyinköpta plast-stolarna. Åh, en praktiskt lagd flicka, utbrast expediten på B&Q som var 78 år och hoppade in och hjälpte till vissa helger. Alla unga människor ska ju ha sådana där dyra trämöbler som man inte får plats på och som ramlar ihop nuförtiden. De här, de har jag haft i 12 år! Och så sa hon Happy Easter my love, och jag kände att bo i en stad där man blir kallad för my love  bara sådär, och småpratar om plast-stolar, och blir kallad för flicka, det är fint det.

Ägghalvor borde man göra oftare

Potatissalladen blev jättegod - färskpotatis, rödlök, tomater, sparis, ärtor och broccoli med creme fraiche
Örtgriljerad skinka

5 kommentarer:

Monica sa...

Åh så gott! Och vackert! Fint dukat och härligt med blommor! Ser underbart läckert ut allt. Och så trevligt det är med detta småprat, positivt för mänskligheten:-). Och väldigt bra med stolarna:-).
De där påskkaramellerna hade jag gärna haft här!

Freedomtravel sa...

Vad gott det ser ut, och vackert! Vi har också ätit bland annat ägghalvor med kaviar och gravad lax. Så himla gott! :)

Steel City Anna sa...

Mamma: det var rätt kul med smällkaramellerna faktiskt :) festade till det lite :)

Freedomtravel: tack! Har tappat räkningen på hur många ägg vi ätit :)

Trillingnöten sa...

Ser helt fantastiskt gott ut alltså! Måste skriva påminnelse att köpa rom, och lax imorgon bitti! Jag och komma ihåg alltså...Mums!
Och att få vara så där familjär och till och med flicka på affären - tummen upp för det!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten : det är nåt särskilt med kombinationen ägg, lax, rom och räkor. Så gott. Idag ska vi äta färsk laxsida :) med massa primörer.