lördag 14 juni 2014

Skandinaviskt fika

Ganska ofta när jag går förbi mitt favoritbageri Forge Bakehouse så är kardemummasnurrorna redan slut, så när jag såg en hel hög skymta i fönstret så bara flög jag in och köpte fyra stycken. De blir bara mer och mer populära, skandinavien är inne, säger killen bakom disken och lägger dem i en låda så att inte pärlsockret ska skavas bort. Vore jag inte gift så är det just sådana handlingar som skulle få mej på fall, tillsammans med män som hjälper tanter nerför trappor och adopterar gamla katter från katthem och går till fiskhandlaren varje morgon och köper färsk fisk till dem. Jag har börjat tänka lite på sådant här efter att ha sett ett avsnitt av det synnerligen fåniga programmet Kärlekskoden på Svt där de försöker imponera på varandra med att tycka lika om politik, tjata om sina spännande intressen, utbildning och bostadsrätter. Men skulle de bara trycka ner fina kardemummasnurror i en påse så att pärlsockret ramlade av, det är frågan.



6 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Åhhh så gott!

Monica sa...

Så fint och omtänksamt, just sådant man ska lägga märke till för då finns så mycket mer, en ocean:-).

Monica sa...

Och tänkte också på den fina artigheten som jag möts av överallt, bara igår när vi väntade på bussen och stiliga både unga och äldre gentlemen klev åt sidan och visade med ett leende att vi skulle gå före, jag är så ovan som svensk så jag måste ställa om mig helt.

Elisabet. sa...

Ja, det där var verkligen fånigt i Kärlekskoden och hur den unge norrlänningen försökte spela "alfahane", jag tänkte det .., oj, det är inte alls sånt som går hem jämt.

Elisabet. sa...

Ps. Artiga män - eller kvinnor för den delen -, betyder så mycket. Ds.

Steel City Anna sa...

Eastcoastmum: det är verkligen så himla gott. Botar hemlängtan också, som alltid är som störst för mej i juni.

Mamma: ja man vänjer sej :) kommer jag till Stockholm och nån är oartig kommer jag säga till dom.

Elisabet: nej alfahannar går alltid bort för mej. Och kan en man baka sånna här bullar så får han se ut precis hur som helst :) tur jag är gift kanske :)