tisdag 15 juli 2014

I afton lugnet

Det slår mej att vi är mitt i juli och hur härligt detta faktum är. Kvällen är ljum och jag sitter länge i trädgården, vattnar blommor och tittar på grannens katt som förstås jagar humlor också nu. I bakgrunden det kungliga firandet på Öland med Mark Levengoods mellanprat av aldrig sinande äldre släktingar som har sagt än det ena, än det andra, och Herr Chris i obligatorisk plastsäck ser måttlig imponerad ut. Tänk om han hade en blogg som han skrev sina betraktelser i!

Efter en lång vaknatt på jobbet sover jag länge och blir till slut väckt av min katt som jamar nästan viskande precis vid mitt ansikte, växelvis vänder sej om och drar svansen fram och tillbaka över min näsa. Så fort jag reser mej upp flyger hon i raketfart nerför trappan och sätter sej resolut framför kylen där hon minns att det finns kyckling. Det är ett mycket trevligt sätt att vakna på. Och även fast jag blir alldeles grötig i huvudet av att vara uppe hela natten så är jag på gott humör och går till gymmet och springer och sen går jag bara rätt in bland karlarna och hugger tag i en skivstång och lyfter allt vad jag orkar, och jag är ganska nöjd med att vara nästan trettiotvå år och våga göra sånna saker utan att bry mej särskilt om vad nån tycker. Kommer hem och hänger tvätt på lina och pysslar med mina foton och lagar fläskkotlett med svåle och löksås och tänker att det har gått just ungefär precis ett år sen jag bytte jobb och det har varit ett svårt och tungt år men nu är jag nog ute på andra sidan. Inne i livet. Nu ska jag titta på Allsång på Skansen.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ack, om Sigge ville bli lite som er katt! Han kommer jaaaamande in på gården .., styr stegen mot köket, vill ha mat och får det .., tackar för sig och går ut igen. Inte en enda gång har han hoppat upp i mitt knä - eller någon annans - självmant.
Tala om självständig!
Men det är ju det man tycker om hos katter, så vem är jag att beklaga mig ....

Steel City Anna sa...

Elisabet: jag kan tänka mej att den här kissen var sån när hon var yngre och mer intresserad av uteliv :) men så har de lika personligheter också, det ser jag mer och mer för det finns hur många katter som helst i området. De har alla sina egenheter :)

Monica sa...

Åh hon är för söt er kisse och nu har den manlige Tassen som också är innekatt fattat tycke för mig:-), du vet han som for som ett spjut förr från grannen på landet och rev dem alla, det har han slutat med och sitter fint som er och väntar på det där lilla extra, det har H lärt honom, fast er katt behövde inte lära sig det förstås. Och Tassen följde våra förehavanden i trädgården och låg intill, du ska få foton:-), jag var rädd för vägen med mycket trafik men om man ropar tillbaka honom kommer han och sen ropar "husse A" in honom innan mörkret och han kommer genast, A har ett knep:-) och så far han till storstan med A och är innekatt. Mycket förstår och kan de.
Den andre grannen som också har innekatt i stan men låter katten fara omkring utan tillsyn, de hittar den inte när de ska åka och det kan jag förstå:-).

För övrigt skulle det vara hemskt kul om Chris bloggade, han kunde ju kalla sig Christina eller nåt;-).
Det såg nästan ut som ett skämt alltihop där de satt, de har inte hittat de där snygga regnkläderna som jag gjorde hos dig:-)

Steel City Anna sa...

Hon är väldigt söt, hon är ganska rolig också, att hon viskjamade sådär.

Ja det var den katten som fångade grodor mest :)