lördag 5 juli 2014

Sheffield is getting ready for Tour de France!

Härlig stämning på stan idag. Mycket folk från världens alla hörn och en stor marknad. Gula cyklar syns överallt och gula T-shirtar bärs av många. På söndag kommer de! Hittade den här videon som ger en känsla för omgivningarna:



Peace Gardens pyntat och redo med storbilds-TV!


Äpple, kanel och körsbär, från marknaden, gott!

En fin sjal blev det också från marknaden.



5 kommentarer:

Monica sa...

Tänk så roligt för dem att komma till Sheffield! Europas grönaste stad! Vänligast också tycker alla som vet:-) och sheffieldborna är proffs på att göra det roligt och trevligt för besökare verkligen. Blir en upplevelse. Tur vi fått sommar här i ett par dar i alla fall så det känns lite roligare, annars tycker jag hela tiden att jag är på fel plats:-), puss och kram

Monica sa...

Nu har jag läst på:-), gul tröja, den som leder totalt, grön tröja, den som spurtat bäst, rödprickig tröja, den som klarat bergstopparna bäst och slutligen vit tröja, de som är under 25 år och deltar.

Trillingnöten sa...

Vad kul! Kul att se sånt där! Kommer ihåg när nåt race i Sverige kom förbi vår lilla by när jag var liten. Det var spännande att se alla cyklister som for förbi!

Steel City Anna sa...

Mamma: aha nu förstår jag detta med färgerna och varför de pyntar som de gör :) helikoptrarna surrar nu!

Trillingnöten: det känns väldigt stort, jag har aldrig brytt mej om cykling men för folk som gör det är det typ som om påven kom på besök :)

Monica sa...

Ja jag måste veta:-) när jag såg lammen på bergen som fått röda prickar, de är duktiga i Sheffield att haka på, fattar bra och är generösa att hylla andra. Tävlingen startade 1903 i Frankrike med avbrott för världskrigen och var från början 4 veckor, nu 3. Och massor med regelsystem, färger mm har fransmännen hittat på.