måndag 14 juli 2014

Två bra filmer

Jag lyckades pricka in två bra filmer häromkvällen - det är alltid jag som väljer film, en oskriven lag. Det här med att titta på svartvita tjeckiska filmer gemensamt upphörde redan innan bröllopsdagen, och nu, såhär på väg mot den sjunde, är den chansen lika med noll. De här filmerna fick gott betyg av oss båda två. De är lite annorlunda, och båda två berör ämnet psykisk sjukdom på ett ovanligt ärligt, roligt och varmt vis.

The perks of being a wallflower


Silver linings playbook

3 kommentarer:

Monica sa...

Film ser vi inte särskilt mycket, ja inte jag, mer din far, men vi såg Monica Z häromdagen och visst var den rätt bra men toppbetyg fick den inte, jag gillar inte att det görs en film om någon vi känner till så mycket om och andra mycket mer, som hennes egen familj, och så hittar man på så mycket falskt, som om fadern, livet är tillräckligt intressant som det är. Men Edda var toppen i den!
Bättre då att se något som behandlar något ämne vi alla kan lära av med bra skådespelare. Utom den där gräsliga filmen jag såg hos dig, vad hette den nu igen? Den svenska med David, Rakel med flera:-)

Trillingnöten sa...

Har inte sett den första, men väl den andra och den var så mycket bättre än jag trodde den skulle vara :)

Steel City Anna sa...

Mamma: jag har sett värre filmer än kvarteret skatan i Laholm :) såg the butler med Oprah häromdan, den var heller inte alls så bra som jag trott. Tycker the Helpful var mycket bättre.

Trillingnöten: slutet var lite fånigt men fram tills dess en riktigt nyskapande film tyckte jag! Den första filmen var ännu bättre, se den :)