måndag 11 augusti 2014

Måndag med eller utan ångest

En solig dag med mycket blåst och någon regnskur. Sådant väder tycker jag om. Dagens sommarpratare medan jag äter en synnerligen sen och ohälsosam frukost - engelsk korv och rostat bröd - tycker jag också om. I kvällstidningarna står det att idag har svenskarna jobbångest, och det finns listor med tips på hur man ska klara av dagen. Man kan fantisera om nästa ledighet, om det hjälper, står det.

Jag sätter mej och ror på gymmet, kilometer efter kilometer, och fantiserar om att jag befinner mej i en eka i en svensk liten sjö. Där finns inga mygg, rasister eller skogsbränder.

Sen går jag minst en halvmil uppför en av Sheffields alla kullar och sätter mej under ett kastanjeträd och filosoferar över lite av varje. Bland annat tänker jag på att om man är man så är man hjälte om man på italiensk engelska säger I fix fire no problem och om man är kvinna så är man hjälte om man visar att det korvar sej på magen när man sitter ned naken i en video. Och så tänker jag på kriget i Mellanöstern och på en kvinna som gick i ruinerna av sin stad och sa till den svenska reportern att vi tackar gud iallafall, den enda som kan hjälpa oss nu.

När jag kommer hem har maken köpt fyra buketter med gerbera, och jag gör fläsk med löksås. Så gick den dagen från vårt liv och kommer aldrig åter.



5 kommentarer:

Monica sa...

Det låter som en skön första semesterdag. Med eftertanke blandat med liv och rörelse.

Monica sa...

Ska lyssna nu snart på Agnes, hon är ju från Uppsala men flyttade ung innan studierna, men tror jag träffade henne senare i något medicinskt sammanhang.

Steel City Anna sa...

Ja lagom med lite av varje :)

annannan sa...

Man (eller en, som de genusmedvetna ungdomarna nu säger) kan bara älska sådana inlägg som detta!

Steel City Anna sa...

Annannan: hade jag varit tio år yngre hade jag nog börjat med det där en :)