onsdag 27 augusti 2014

Matlock

Matlock är en söt liten stad söder om Sheffield nära the Peak District. Det finns en gigantisk viktoriansk park som leder in och upp i skogen där man har fin utsikt från Pic Tor och High Tor och kan vandra över bergen till andra städer och byar i detta natursköna område. Jag har tidigare varit i Matlock Bath, som jag ska skriva om senare, men aldrig i själva Matlock. Jag blev positivt överraskad. Gillar man vintage, porslin och annorlunda affärer är detta stället för dej! Fanns massvis av roliga små butiker. Mycket goda bakverk och cream tea serverades också överallt. Jag kommer definitivt åka hit igen.


Cafe Black Cat




Stora parken i Matlock, Hall Leys Park
Fin minnessten - en polis drunknade när han försökte rädda en annan mäniska i ån i mars 1911
Mot Pic Tor



Vacker katt satt och spanande vid High Tor
Riber Castle
Utsikt från Pic Tor




Riber Castle sett från bron till järnvägsstationen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig stad och fina bilder. Ska fråga min man när han kommer hem om han varit där när han bodde Sheffield.

Steel City Anna sa...

Lena: jag är förvånad att inte fler åker dit från Sheffield när det går en direktbuss, men de flesta går av i Bakewell, som jag själv också alltid gjort hittills. Jag trodde inte att det var så fint och fanns så många bra vandringsleder, lite mer lagom långa än att vandra över hedarna i Peak District som man behöver mer tid på sej och förberedelser så man inte går vilse :) detta med skyltar i skogen, det gillar jag :)

Monica sa...

Men åh vilka underbara städer det finns i Storbritannien, stad efter stad, det här en stad som gjord för mig ser jag:-).
Jättevackra foton, idag håller jag på med inramning av foton du tagit till galleriväggen:-)

Steel City Anna sa...

Ja den här skulle du tycka om! Lagom stor och lätt att gå runt i.

Steel City Anna sa...

Ja den här skulle du tycka om! Lagom stor och lätt att gå runt i.

Familjeniguildford sa...

Fint! Jag tror jag tar en tur, men behöver en helg kanske. Det tar tydligen ca 3 timmar från Guildford. Det finns så otroligt många platser att åka till i England, och vi försöker alltid hitta nya.
Melanie

Steel City Anna sa...

Melanie: ja, det finns det verkligen! Ofta är det roligast att åka såhär lite på måfå och överraskas. Önskar jag kunde ha en månad ledigt och bara tuffa runt i England. Södra England har jag inte sett mycket av förutom London, men det är som du säger, det blir ett lite stort projekt som tar tid. Nån gång så!