söndag 14 september 2014

Galatians 3:28

Jag har sedan länge brevröstat till riksdagsvalet, men tänker förstås ändå på valet i Sverige idag. Det känns lite underligt att betrakta det på håll för andra gången i mitt liv. För fyra år sedan kunde jag inte tro mina ögon och öron under valvakan. Det var skräckfilmskänsla. Och nu är det lite som så att man har vant sej, visst är det obehagligt? Man är beredd på det värsta. Men jag hoppas och ber för demokrati och jämlikhet, i Sverige och i världen. Vi är ett.

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja jag fasar också för de siffror som kan visas ikväll för ett parti som för mig som inte står för mänskliga åsikter.

Nu ska jag snart gå över gatan och rösta i skolans matsal. Viktigt och spännande!

Monica sa...

Ja vi är människor alla, av samma art och det visste man för tusentals år sedan eller sedan begynnelsen. Konstigt att människan fördummas så enormt.

Steel City Anna sa...

Turtlan: och som kan bli Sveriges tredje största! Det är svårt att ta in. Hoppas att alla som kan rösta gör det. Som underbara Clara skrev i sin blogg, någon kommer utnyttja din tystnad.

Mamma: 1900-talet är bälte tidernas våldsammaste århundrade och tvåtusentalet ser inte ut att bli bättre. Till och med i Romarriket kunde en slav bli en fri man och få äga sitt eget hus. Nu ser vi på människor som en kostnad enbart. Inte ens bara ett parti som gör det utan fler.