tisdag 9 september 2014

Shilito Woods

Mellan Sheffield och Bakewell finns denna lilla skog och en gratis parkering intill. Mitt i skogen står ett kors från 1200-talet. Då fanns här ingen skog, utan det stod där på kullen och visade att man var på rätt väg över hedarna. Hisnande tanke, visst är det, att här har man vandrat sen urminnes tider.








6 kommentarer:

Monica sa...

Det är hisnande med historiens vingslag. Tänk alla som vandrat här och gått före oss. Fina foton!
Jag blir så glad att se all natur som bevaras och bevarats i ett så litet land till ytan med den stora folkmängden. Förundras ofta över att det finns så många stora parker och skogar att vandra i. Det är väldigt välplanerat.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja engelsmännen uppskattar verkligen landsbygden och naturen. I Sverige tar vi den nog mer för given.

Carin sa...

Åh så vackert! Och ja, visst är det en hisnande tanke. Men jag kan få samma hisnande känsla när jag går genom skogen mina föräldrar hjälpte plantera på farfars land när de var nygifta. Den är så härlig och mogen nu och kommar förhoppningsvis att finnas där i många generationer efter jag lämnat livet. Jag hisnar vid tanken på vad som kan hända i världen runt omkring under tiden.

Det var ett tag sen jag var här. Hittade du nånsin rostad lök?

Steel City Anna sa...

Carin: ja, jag hittade till slut rostad lök på Sainsburys :) vad fint med skogen. Välkommen tillbaka!

Saltistjejen sa...

Så vackert! Dina senaste inlägg där du visat ditt Sheffield med omnejd har varit sagolikt vackra tycker jag! Och likaså så din kärlek som spinner så fint i er säng. :-)

Steel City Anna sa...

Saltistjejen: tack! Det är verkligen vackert här och jag uppskattar lediga dagar som det har blivit fler av på sistone. Att gå ut på hedarna är läkande och lugnande. Liksom att ha katt :)