måndag 22 september 2014

Well Dressing

Under sommaren praktiseras i Derbyshire den gamla medeltida seden med well dressing, alltså att klä brunnar. Man klär dem med blomblad, frön och bär och gör vackra bilder, som tack för att man får rent vatten från brunnen. Jag hade hoppats på att kunna åka runt i fler byar och titta på detta i somras men tiden fanns inte. Det var dock roligt att se dessa fina konstverk i Eyam.










6 kommentarer:

Monica sa...

Så fint och så mycket jobb bakom!

Steel City Anna sa...

Ja verkligen!

Carin sa...

Har aldrig hört talas om det förr, men tycker det är väldigt häftigt. Jag kan inte ens tänka mig hur lång tid tog att göra de där, de är ju jättedetaljerade. Och mycket fina!

Saltistjejen sa...

Vad kul! Kände inte alls till denna seden innan men j har jag lärt mig något nytt. Och fina var de ju också, brunnarna!
Kram!

Monica sa...

Det är ju otroligt! Nu när jag vet att det är hortensiablad alla de i blått, vilket arbete! Och så konstnärligt utfört! Och vilket miniatyrarbete med de små fröna, otroligt duktiga folk är!

Steel City Anna sa...

Carin: det är väldig vackra. Pratade med en äldre herre som muttrade att för en vecka sen när de var nygjorda så var de helt perfekta, men att då var det knappt nån som såg dem :) haha det var stort allvar detta!

Saltistjejen: nej den existerar bara i Derbyshire vad jag vet. Roligt med seder som lyckas leva kvar, de här byarna är ju rätt isolerade. Ja, jag blev imponerad av hur vackra de var.