måndag 13 oktober 2014

Hösten är här

Idag är det den första riktigt höstruskiga dagen. När man kollar vädret på BBC så är där bara ett svart moln med tjocka konturer och två stora regndroppar under. Ösregn hela dagen. Det gör inte så mycket, för jag lyckades ändå pricka in en kort period av duggregn både till och från gymmet, och snart ska jag jobba till sen kväll. Däremot har höstrusket fått igång min lust att julpynta så till den milda grad att jag hämtat upp min stående julstjärna, några änglar, en snögubbelykta och ett par röda julslingor. Jag sitter just nu och tittar på detta och känner en svag doft av kanel från ett Yankee Candle ljus. Nöjd, så kan den känslan beskrivas. Katten tyckte att julstjärnan var otäck och gömde sej ett tag, men verkar tycka det är rätt mysigt alltihop nu också. Hon har sovit en stund, vaknat, sträckt på framtassarna, sedan baktassarna en i taget, skjutit rygg, gäspat, blinkat tre gånger och sedan varit redo för vad som helst. Hon gör alltid samma procedur. Jag gillar hur hon ser på en när hon är färdig, lite uppmanande, börja! Överraska! Ge mej nåt, klappa mej, hämta en bit kyckling! Hon är så glad, trippar runt med svansen i en krok och verkar tycka att det är fint att finnas till och vara katt. Man kan inte annat än bli lite gladare själv, fast det ösregnar och jobbet allt annat än lockar.

4 kommentarer:

Monica sa...

Åh vad du skriver bra, det vet jag ju, men blir ändå överraskad, så roligt att läsa!

Monica sa...

Kan också meddela att här är det seg start, för Ikea menar jag, gjorde ett stopp och inte en tillstymmelse till julmys men däremot massor med det där orange-svarta eländet. Vred på en liten lykta men så ful.
Men anade en liten avdelning på gång för på väggen stod en jultext:-)

Carin sa...

Ja, herre jisses, det har verkligen känts höstruskigt hela dagen. Jag skrev också ett inlägg om det. Jag ville verkligen inte gå ut i det idag. Åh andra sidan är det den perfekta ursäkten att gå i ide på fritiden och krypa upp i soffan med en bra bok.

Steel City Anna sa...

Mamma: tack :) ja mer jul mindre halloween!

Carin: ja att vara inne när det regnar är mysigt men ute är inget vidare, särskilt nu när mornarna och kvällarna är mörka.