tisdag 25 november 2014

Dag 4. Ikea, harpuner och rosa himmel

Vaknar klockan sex idag. Det är ännu mörkt. 8 timmars sömn verkar vara det optimala för mej. Det är sådant man aldrig kan inse annars när man jobbar skift huller om buller. Ibland är det inte ens åtta timmar mellan det att jag kommer hem och ska vara på jobbet igen. Sovrutinerna blir därefter. Alltid har man sömn att ta igen. Men det är just nu inget att göra åt och det är en stor förbättring mot hur det var förra året. Bara detta att vara på Lanzarote utan jobbtelefon. Underbart! Jag och maken skojar om att flytta hit och jobba på IKEA, där vi var igår. Man ser den stora blåa ladan ända från motorvägen bland alla sockerbitshus. Jag har kluvna känslor inför detta: stolthet och skam. Tänkt att här finns Småland representerat utanför Afrikas kust samt det är otroligt vad de är fula, de där plåtladorna. Vi åt köttbullar, kräftor och jordgubbstårta. Tittar på julpynt och handlar svensk mat. Imorse åt jag lussebulle och julmust till frukost. Resan hem från IKEA över vulkanerna i skymning var fantastisk, som i Tusen och en natt. Rosa och ljusblå dimslöjor, kameler i horisonten.

Idag har vi haft ännu en stranddag, och sedan solnedgång vid fyren på Playa Blancas sydligaste udde. Många andra par där. Det skulle varit en schablon, om inte två spanska man sladdat ner till klipporna med sin jeep, parkerat snett mot en sten, och stegat ner till vattnet med varsin harpun. Det piffade liksom upp.

























6 kommentarer:

Monica sa...

Du tar fantastiska foton! Och skriver suveränt! Det är så roligt att läsa för även om jag känner dig så väl så bjuds jag på överraskningar hela tiden i dina tankar och intressanta formuleringar. Och som sagt, fotona är underbara att titta på. Otroligt vackra.
Ja tänk att bo här, jag har alltid gillat öar, att titta ut över horisonten och fundera på vad som finns där borta? Trivdes så bra på Gotland. Undrar om jag skulle sakna blommor och blommande ängar just här men det finns säkert annat som uppväger. Det är väldigt vacker och intressant natur. Finns säkert jobb också, kan ha en hälso-medicinklinik och ni kan ju undervisa och mycket annat om det inte finns plats på Ikea:-).
PS maten såg god ut!

Steel City Anna sa...

Mamma: maten var jättegod! Fast igår på Ikea åt vi jättegod lammstek för familypris :) hade inte så höga förväntningar men blev överraskad. Vi kom precis fem när de började servera det. Är kanske nåt de har här bara?

http://www.ikea.com/ms/en_GB/ikea_food/ikea_restaurant.html

Monica sa...

Det har jag inte sett här, nu är deras julbord på gång och det brukar vara sådär. Maten har annars blivit mycket bättre fast jag kan bara uttala mig om Uppsala för vi hoppar Kungens kurva numera. Där sägs förresten att det ska bli nytt, 97000 kvadrat istället för dagens 40000, låter rent otroligt stort, den gamla byggnaden ska bevaras dock, är nästan kulturminnesmärkt:-).

FREEDOMtravel sa...

Ser väldigt svenskt ut! Förutom pommes fritsen till köttbullarna kanske... ;)

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: det var att välja mellan pommes och de spanska saltade potatisarna. Men köttbullarna var som de brukar :)

Steel City Anna sa...

Mamma: låter spännande :)