måndag 26 januari 2015

I väntan på den arktiska kylan - besök i Bakewell

Kylan fortsätter här och nu är det stora rubriker om den så kallade arktiska snöstormen som väntas på onsdag. Med en ledig dag idag så var det bara att ta tillfället i akt och åka någonstans innan isgator, ofrivilliga backiga långpromenader till jobbet och inställd busstrafik blir den nya vardagen. Det blev Bakewell lagom långt bort. Varenda människa pratade om kylan, vädret och snön. Men idag var det nollgradigt med bitande vind och skyfall då och då. Trots detta är det ett charmigt ställe även i gråa januari och det var skönt idag med mindre folk än vanligt ute. Dagarna är också aningen ljusare och det börjar kännas i kropp och sinne.

Älskar den här skylten.


Här tittades det länge ... Även om man har över hundra sjalar kan man behöva en till, eller hur?
Bara väldigt engelskt.
Vintage-affärer finns det gott om


Min favoritaffär - teer och tvålar










6 kommentarer:

Monica sa...

Underbart vackra foton och man blir riktigt upplyft av all färg så här i slutet av januari. Det är ett riktigt toppenställe denna lilla stad.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja nåt att bli lite uppiggad av :)

Maggan sa...

Verkligen mysig stadsmiljö! Väcker köplusten. Håller med om att man alltid kan köpa en sjal till!

Steel City Anna sa...

Maggan: haha ja vi är nog många sjal-samlare :) många söta små butiker här.

Bara brittiskt sa...

Ja jag dök faktiskt in här för att höra hur ni har det i "snöstormen" med inställda skolor. Igår var det åska och snö samtidigt läste jag hos bekanta. Kära Bakewell. Alltid lika fint.

Steel City Anna sa...

Bara brittiskt: Arktiskt är det just inte fast det känns så när vägarna är omöjliga och det är kallt och mörkt! Glad att vi åkte till Bakewell när vi gjorde eftersom snön verkar vara här för att stanna längre än vanligt! Vart var det åska nånstans?