måndag 16 februari 2015

Himlen i en kopp te

Dessa teer alltså. Jag kan riktigt längta hem till dem. Och det säger jag helt osponsrat. Bäst är alla sorter med kanel i, men även deras rooiboste har blivit en favorit. I affären Elliott Rose i Bakewell kan man få välja fritt 20 påsar av alla sorter för ungefär samma pris som en färdig box med en sort. Perfekt!




10 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag önskar så att jag verkligen tyckte om te. Jag vill göra det. Och te doftar så gott. Men allt smakar blask och beskt. :-/

Steel City Anna sa...

Ulrika: ge dessa teer en chans, finns i Sverige också!

Monica sa...

Det är verkligen gott med te och att få blanda en egen box är suveränt. Älskar den fina affären där och den rara personalen. Röda teer har jag mer förr druckit för att det är nyttigt men detta med honung var väldigt gott. Och så att välja te efter vilken tid det är, att vakna till eller somna till:-), även om kaffe blir först på morgonen, i barndomshemmet drack vi alltid te då med. Minns en av pappas bröder att han bara ville ha kaffe men det var för att han aldrig bryggt te själv på rätt sätt, ingenjör J-Å på forskningslab., han hade stoppuret i handen vid själva bryggningen allt efter tesort och värmde upp tekannan först och tog vattnet vid första bubblan, det är något med syret, en hel vetenskap. Å så gott te vi drack och han gjorde smörgåsar till mig när jag inte hunnit äta på hela dagen, världens snällaste arbetskamrat kan jag se så här i efterhand. Unik! Ursäkta lång kommentar men te väcker minnen:-)

Ulrika sa...

Jag ska prova dem, absolut. Har du några favoritsmaker?

Monica sa...

Ulrika, håller med dig om det där Winter Dream teet, det köpte jag också, kartongen var ju så söt:-) men påsarna hamnade i doftpåsar, tack för tipset:-) men doften försvann fort och resten står kvar i kartongen och ingen dricker, det var inget gott. Jag är förtjust i ett riktigt mustigt Earl Grey tea och testar mig fram bland de ekologiska nu. Och så är det gott med något annat också, Anna testar mycket så jag vill också höra mer. Första gången jag gillade Roiboos var det som Anna köpt med honung och igår stod jag här och fingrade på ett med äkta vanilj som utlovade att det var fantastiskt, ekologiskt det med, ska kanske köpa.
Ursäkta lång kommentar men te väcker minnen som sagt:-). Ett mustigt chaite är också gott, igår köpte jag ICAs, kanske för att kartongen var fin den med:-)

Steel City Anna sa...

Ulrika: mitt favoritte är three cinnamon, sen finns det ett gott som heter Womankind med tranbär och vanilj som jag gillar mycket. Också Vanilla chai, Night Time, Lemon & Mandarin och After Dinner. Och rooibos. Det blir mycket te kan man säga :)

Steel City Anna sa...

Mamma: tänk vad bra det vore om man kunde få provsmaka! Vill inte gärna köpa en hel ask av nåt man inte gillar. Värst var iallafall bananteet ;)

Monica sa...

Anna, så sant, vore väldigt bra om man här fick plocka ihop en ask med, de är ju dyra och väldigt dyra en del, igår stod jag länge och tittade bland sorter jag aldrig sett, far din undrade vart jag tagit vägen. Och vi har en del askar som står som ingen dricker men bananteet fick Gerd:-)

Trillingnöten sa...

Ska kolla om dessa kan köpas här! Älskar te av olika slag! :)

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: New York har allt :)