måndag 9 mars 2015

Ljuset i katedralen

Kyrkogården
Osäker på varför flaggan var på halv stång denna dag (23e Februari, nån som vet?)
Finaste postlådan








Tänder ett ljus för världen. Sådär i allmänhet.



Sheffields katedral har just renoverats och blivit ännu vackrare. Ljuset är fantastiskt. Lugnt, vilsamt. Vad händer efter döden? går en tant fram och frågar en präst som pysslar lite med altaret. Han visar några bibelställen. De pratar länge. I böneboken står det bland annat Thank you God for helping me to be strong for my children.

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, vilka bilder! Vilket ljus! TAck som sprider ett ljuvligt måndagslugn med dina söndagsbilder!

Steel City Anna sa...

Elisabet: det var så vackert ljus! Det har verkligen blivit jättefint efter renoveringen och mycket mer folk som besöker.

Monica sa...

Så vackert det är! Och med tanke på tanten även om jag inte frågade så:-), men när jag var där inne en vardag och tände ljus i juletid kom en dam, som skulle klättra upp nästan i taket och arrangera massor med fina julblommor, och frågade om jag kunde se nedifrån att det blev bra:-). Det är så roligt, att det här i den stora katedralen känns avspänt och naturligt. Och underbart ljus är det!

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, det är fint med den avslappnade stämningen även i en stor katedral. Det är också skönt att slippa den där putsade ytan som många i Sverige har särskilt i små församlingar. Här är det istället attityden att kan man hämta kraft i sin tro så behöver man inte släta över saker och låtsas vara perfekt när man inte är det.

Monica sa...

Så sant, det finns mycket att lära för oss i Sverige. Söderbönan ville gå in och titta i en av Stockholms stora kyrkor och en numera känd biskop höll en liten andakt. Det var så mörkt där inne och stelt och dystert så Söderbönan blev beklämd och ville gå ut. Jag vet ju alternativ men hon fick mer bekräftat att så tungt det är, inte blev man gladare precis sa hon.

Anonym sa...

Var det bara på katedralen flaggan var på halv stång eller i hela stan?

Steel City Anna sa...

Barabrittiskt: det här är typ den enda flaggan i hela stan förutom stadshusets och där var jag inte :) så jag vet inte. Har inte hittat nåt när jag googlat om vad det skulle kunna vara.