fredag 6 mars 2015

The steel city heart

Gamla industrier, både övergivna och fullt fungerande, i det som en gång var Sheffields hjärta. Puben på bilden öppnade 1856 och är nu stängd efter ett kort uppvaknande som gayklubb för ett par år sen. Det är den enda byggnaden i området nästan som finns kvar som inte är en fabrik.












3 kommentarer:

Maggan sa...

Så vackra fasader! Kultur och historia. Måste vara fint att bo så nära.

Monica sa...

Vackra byggnader! Och vackert när det gamla vårdas och får finnas jämte det supermoderna. Man ser också att egna idéer det har inte vår tids "berömda" arkitekter, de ritar ju precis lika varandra över hela världen. Ja eller om det är de svenska som gör det och tar efter när de sett ett modernt hus i någon stad i annat land och så blir politikerna här så imponerade så hela kvarter rivs. Snart ser hela KI och Karolinska ut som moderna parkeringshus, synd att alla gamla byggnader jämnats med marken utom ett torp, (åh vad fint det var där förut om våren), är riktigt sorgligt nu att se detta. Och otroligt fula är husen förutom från utsidan även på insidan.

Steel City Anna sa...

Maggan: det finns så mycket kultur och historia att se och lära sej och många som vet mycket också och gärna delar med sej om hur det var förr. Jag tröttnar aldrig på att höra om hur det var under efterkrigstiden här, egentligen har England aldrig blivit 'modernt' på det sätt som stora delar av resten av Europa har. Det är spännande med ett land där industrialismen började och att se arvet efter det på så nära håll.

Mamma: ja stora glasfasader är jag ingen entusiast för! Särskilt inte när det tar över helt. Det är synd att Stockholm förstört så mycket fina kvarter. Kulturhuset och Sergels torg tycker jag är ganska fint, men resten av city är trist.