måndag 20 april 2015

Blommor på gång

Jag blev så glad när jag såg att en av kameliaknopparna slagit ut! Flera kungsängsliljor från förra året är också på gång. Det lilla havet av blåa anemoner fortsätter att vara vackra. Nu blir det snart dags att plantera något mer till sommaren kanske.

Att fotografera rött i förmiddagssol var omöjligt!


Någon som vet vad denna buske heter?

4 kommentarer:

Monica sa...

Åh så fint du har! Jag såg den busken med vita blommor i en tidning och tänkte att det namnet kommer jag ihåg:-), har skickat tidningen till dig så jag kan inte kolla:-), puss och kram, hoppas nya studenten var duktig och ambitiös:-)

Monica sa...

Och att ha Kamelia i trädgården, så underbart!

Monica sa...

Den vita vackra busken heter Japansk Buskrosling eller Pieris Japonica Debutante. Växer i Asien och USA, i USA en härdigare variant av den, och så växer den i er trädgård:-), där trivs allt! Behöver inte beskäras står det men kan behövas ibland, jag tror jag gjorde det för jag visste inte vad det var då i oktober:-), blommar på våren och får röda fina blad sen. Här skrivs att den har liljekonvaljliknade blommor, ja det stämmer fast i en otrolig mängd. Nu minns jag att hela trädgården var full av den i stora huset ni hyrde.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, spännande, de röda bladen kommer nu, hade jag glömt. Väldigt fint!