måndag 27 april 2015

När kylan kom åter

Idag vaknar jag plötsligt och stirrar rätt in i kissens runda ansikte som är millimeter ifrån min nästipp. Hon glor stilla på mej och jag tillbaka, under de där sekunderna det tar att vakna och komma ihåg vem man är och vad man gör och vart man bor. När hon sen ser att jag verkligen är vaken skuttar hon runt i cirklar med svansen i krok, jamar och trampar och visar mathörnan. Jag undrar vad hon gjorde för att få mej att vakna. Minns inte något ljud. Bara den där känslan av att någon tittar på en. Kanske buffade hon lite i mitt ansikte med nosen? Hon får mat och sen somnar jag om och sover längre än jag gjorde i min vildaste ungdom. Någon gång då och då vaknar jag till av att katten strecthar sina tassar mot mina ben, halvt i sömnen. Det är mysigt.

Det är stark sol ute och jag förväntar mej ännu ett par timmar i solstolen med det är så kallt att man huttrar! Kylan har kommit, precis som förutspått, dock inte regnet, men det började just nu. Jag går till gymmet och sen på en lång promenad i skog och berg och dalar. Jag tror varenda hund i Sheffield sprungit fram till mej. Jag har nog en oemotståndlig doft av lite katt och lite mat. En del hundägare skrattar, en del ber om ursäkt mycket länge även fast jag säger att det inte gör något och en del blir generade eller nervösa och röda i ansiktet och vrålar arga saker till sina djur och det senare gäller främst män som har mycket stora hästar till hundar. Det är kanske pinsamt att visa att man inte har pli på sin hund när man är karl? Jag ser det inte så ändå, hundar gör lite som de vill tror jag bestämt, även om en del är mer lydiga än andra men nog kan en aldrig så väluppfostrad vovve ignorera tråkiga kommandon ibland när de har lust?

Nu är det så kallt i huset igen, jag som njutit av att ha dörren öppen till glasverandan i flera veckor. Pizza, duggregn och brasa, så slutar den här lediga måndagen.

Fina skuggor på husen av dessa plötsliga lövverk som dök upp från ingenstans.
Blommor i en skogsglänta.
Hem genom parken och dagens lövstatus syns tydligt - mycket grönt, nästan färdigt!

Gammalt öde hus.
Köpte en liten hortensia bara genom ett infall på väg hem, kan man ha den inne på verandan som krukväxt en stund tro?

3 kommentarer:

Monica sa...

Hortensian kommer trivas ypperligt där, är ju lite svalare. Och slipper regn och sådant ute. Senare kan du plantera den i trädgården men det är så fint att njuta av dem inomhus först en tid. Vilka härligt gröna träd, som allra vackrast nu. Här börjar de små krulliga lönnbladen lite försiktigt röra på sig.
Och vilken hälsodag du haft, riktigt skönt låter det. Klappa kisse och make från mig:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: ja det var en jätteskön dag! Bra, då kan hortensian få vara där, tyckte det blev fint :)

Monica sa...

Den vill ha fukt hela tiden, så den vill ha en del vatten, men torkar väl inte lika snabbt där i The Conservatory.