lördag 18 april 2015

Village Life

Hathersage är en liten by med ungefär 2000 invånare. Det går fort att ta sej hit från Sheffield med bil, cirka 20 minuter, men jag har också gått flera gånger på några timmar. Det finns olika vägar att gå som är mer eller mindre krävande, men lite klättring är svårt att undkomma! Hathersage är känt för att Lille John (Robin Hoods vän) ligger begravd här, som jag skrev om i ett tidigare inlägg, men också för att Robin Hoods grotta där han sägs ha gömt sej finns i närheten och att Jane Eyre, Charlotte Brontes klassiska bok, är baserad på denna by och en av familjerna som bodde här.

Vyer över Hathersage







Stanage Edge i bakgrunden






Stanage Edge i filmen Pride and Prejudice med Keira Knightley.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så vackert! Underbara bilder!
Ha en trevlig helg!

Monica sa...

Vad fint det är och vackra foton på det! Är otroligt så vackert det är i varenda liten stad och by i hela Yorkshire. Och Robin Hood och Little John är väldigt spännande och intressant, gillar filmen:-)

Steel City Anna sa...

Lenaiwales: tack! Fantastiskt väder har vi fått denna helg!

Mamma: jag tycker att detta med Robin Hood är otroligt spännande!

Anonym sa...

Åh, så kul att se! Har varit sugen på att stanna sedan en tur Stockport-Sheffield, Brontëfan som jag dessutom är.

Steel City Anna sa...

Barabrittiskt: det tycker jag att du ska! Finns himla mysiga ställen att dricka te på och har ni mer tid finns det särskilda vandringar man kan göra i Brontes fotspår. Bra kängor och lite mod för höga höjder behövs :)

http://www.peakdistrict.gov.uk/__data/assets/pdf_file/0017/500633/Jane-Eyre-Hathersage-Trail.pdf