lördag 2 maj 2015

Memories

Sitter uppe och tittar på gamla bilder sent såhär på första maj. May Day har firats på stan men inte av mej. Lite stök har det varit. Jag tittar på alla minnen från de platser jag besöker som ligger ganska när där jag bor. Hela vackra Peak District och fina städer som Lincoln, York och Liverpool. Jag delar med mej av några, kanske kan det bli semestertips!

York (National Railway Museum)

York





Cleethorpes på östkusten



Bakewell i Derbyshire


Den heliga källan i Buxton

Bakewell

Hopton Hall
Castleton


Hathersage

Eyam - det kusliga årtalet 1666 då pesten härjade i den lilla byn som hjältemodigt isolerade sej för att pesten inte skulle spridas till Sheffield och andra städer

Bakewell om sommaren

Lincoln




Lincoln Cathedral

Matlock Bath


Matlock
Haddon Hall



Chatsworth
Eyam i juni
Well dressing, en sed i Derbyshire. Allt är gjort av blomblad och annat från naturen!

Surprise View mellan Sheffield och Hathersage
Grindleford
Liverpool




Höst i Matlock Bath

5 kommentarer:

Monica sa...

Vilka miljöer, så otroligt mycket vackert! Och vilka vackra och intressanta foton du tar, det är underbart att titta. Och tack för semesterresor:-), blir fina påminnelser om allt roligt och vackert! Det behövs!
Det är viktigt att lyfta fram när annat skymmer, tacksamhet över allt man kunnat göra och uppleva. Underbart säger jag igen:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: blir hemskt sugen på Liverpool när jag ser bilderna. Och York.

Monica sa...

Ja jag med:-) och vi pratade just om Selfridges far din och jag, kommer alltid att tänka på hur allt kom till när jag går in där igen, nu minns jag inte om det finns i Liverpool? London och Birmingham har vi ju varit i.
Och sedan järnvägsmuseet i York är något enastående, det får vi göra igen.
Och Lincoln är så vackert och intressant. Ja alla platser:-)

Marina sa...

Tack för den bildbomben! Och visst är York fantastiskt mysigt! I Liverpool har jag däremot aldrig varit, men på något vis känns det inte som om jag skulle prioritera det vid nästa visit till de Brittiska öarna.

Steel City Anna sa...

Marina: är man intresserad av arkitektur och historia så är Liverpool svårslaget. Tror du skulle gilla staden! Musik och shopping är förstås givet också. Men det tar ju lite tid att åka hit om man åkt till London först. Manchester ger ett bättre läge att utgå ifrån om man vill se norra och västra England.