tisdag 5 maj 2015

Sol, vind och regn

Dagen bjöd på lite allt möjligt både vad gäller väder och innehåll. Tandläkarbesök, lärarjobb, shopping och promenader i ömsom stark varm sol ömsom storm och regn. Svårt att välja kläder denna årstid! Solbränd i ansiktet blev jag iallafall.

Den skira grönskan är fantastisk och jag vill bara stanna tiden. Doften av nyutslagen kaprifol, hägg, syren och bluebells. Jag glömde helt bort min förkylning, men nu när jag kom hem då gjorde den sej påmind. Nej, det går inte att stanna inne en vårdag om man inte måste, så är det bara. Katten är av annan åsikt. Vägrar gå ut och utforskar istället hur långt solstrålarna dag för dag sträcker sej in i rummen och hurpass trevligt det kan bli att sova där. Jag hade inbillat mej att hon saknat mej alldeles förskräckligt när jag varit borta hela dagen men när jag kom hem fann jag henne i en grop i en yllefilt alldeles het av sol och inte förrän jag satte mej alldeles bredvid öppnade hon ena ögat och glodde på mej någon sekund. Brummade lite och somnade om.


Ramslök

Den här nyansen av grönt ... Får inte nog!
Det stormade och tulpanerna vände sej allihop åt samma håll, lite som munnar i en kör tänkte jag när jag såg dem.

Blåregnet är på gång




Äppelblom
Kaprifol




Gillar de här lockarna på väg att rulla ut


Smörblommor redan!

Dagens färger - ljusrosa, guld och grönt

4 kommentarer:

Monica sa...

Så otroligt vackert! En njutning, det är lite mormors trädgård med, så underbart vackert. Tycker allt i sten är mycket snyggt, med murar och de fina räckena över vatten, det är så uttänkt allting och allt fotat av en fantastisk fotograf! Puss och kram, häll i dig C-vitaminer och hoppas du får sova gott. Och grattis till att aldrig ha ett hål, vet ingen mer än du som har sådana fina vackra tänder. Inte tandläkaren heller antagligen:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: Ja det var en god nyhet bland eländet, nåt roligt ska man väl ha :)

Monica sa...

Åh vilken vacker blogg! Det bara lyser om bilden!

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, det blev bara svårt att hitta en text som syntes i bilden men det får gå såhär :)