söndag 21 juni 2015

Romarna

Här fanns en gång en romersk by. Platsen finns mellan Stanage Edge och Hathersage huvudgata. Vet man inte att den ligger där hittar man den inte, inte en enda skylt! Jag har läst om platsen i lokala böcker. Kyrkoruinen visar att man är rätt! Här kan man läsa mer. En speciell stämning på detta fält. Satt här en lång stund och några lamm kom fram och buffade på mej. Det gjorde de kanske på romarna också.


Ruinen av ett katolskt kapell.




Här låg en gång för 2000 år sen en hel rad av hus. Utsikten där över kullarna var nog ungefär densamma, lite mer träd kanske? Man har hittat krukor och jordbruksredskap från den här tiden här.


3 kommentarer:

Monica sa...

Vilka underbara foton du tar och vad du dokumenterat mycket i detta land! Är en skatt att ha! Och vilken historia det finns, att tänka bakåt och i nuet, på alla människor som levat. Och kanske lammen buffade på dem också:-), så fint berättat! Och boken får väl komma längre fram du då får tid!

Steel City Anna sa...

Mamma: det var verkligen en fin plats! Den här dagen så soligt och varmt också. Fåren är så fina och kommer gärna nära. Tur det inte finns varg här :)

Monica sa...

Ja verkligen tur, hela landskapet skulle då var annorlunda och instängt och det räcker inte heller fast de har särskilda stängsel. Här får fåren och lammen leva så fridfullt och det ser man ju på dem. Vad otroligt skönt!