torsdag 30 juli 2015

Julikväll

Idag var det varmt och skönt hela dagen. En relativt kort dag på jobbet följdes av långpromenad hem i solen och sen en stund på gymmet, matlagning med alldeles färsk blomkål (det är nästan det godaste jag vet), sen lite påtande i trädgården när kvällen ännu är ljum. Jag känner det där vemodet som är så vanligt, istället för att njuta tänker jag att snart kommer kylan och mörkret igen. Att man ska vara funtad på det viset. Verkar absolut vara någonting nordiskt.

Lilla kissen är dagligen uppvaktad av framförallt en av Bröderna Mustasch. När hon vågar sej fam till dörren för att titta tillbaka på honom så gör han dock ofta nåt litet trick, sträcker på sej eller jamar och då blir hon rädd och går iväg. Han kan vänta flera timmar på henne.

Nu sover hon alldeles makalöst sött i fåtöljen och jag ska försöka tänka att det är sommar och ännu är det ljust och det är fint just nu!

Kolla vad jag är lång och stor och häftig, tror jag han säger men det funkar inte riktigt för min kisse ...
Gulligare kan man inte bli ... Nöjd med nyklippta klor och ganska många godbitar i magen.

3 kommentarer:

Monica sa...

Karlar är hon kanske trött på och vill vara singel nu med underbart boende:-).
Ja tänk att jag tänkte likadant om sommaren som snart går över i höst, fixade ute på balkongen och frös om öronen, första gången i år om jag inte räknar vintern:-). Men tror att augusti blir en toppenmånad på alla sätt:-)

Maggan sa...

Anna, jag känner igen det där vemodet! Det finns hos mig med. Och inte har det blivit bättre med åren. Men jag försöker också njuta av dagen.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, augusti blir nog en fin manad!

Maggan: haller med, det blir varre for varje ar. Nar jag var yngre tankte jag inte ens pa att det blev morkare.