tisdag 7 juli 2015

seven/seven

Det är 10 år sedan detta datum var en mörk dag i London. Jag var där, endast en månad hade jag varit tillbaka i Stockholm efter min tid som Erasmus-student, jag skulle nu tillbaka igen till Sheffield via London för att träffa mannen som jag skulle gifta mej med. Fast det var jag inte så säker på då, men träffa honom ville jag.

Knappt 23 år var jag och hade aldrig varit i London ensam förrut, krångligt nog bara det, att hitta rätt buss upp till Sheffield. För buss skulle jag åka, tåg var alldeles för dyrt. Tur var väl det, för hade jag tagit tåget hade jag kanske befunnit mej på King's Cross det där hemska ögonblicket. Ganska ung, tänker jag nu att jag var, men det kände jag mej inte som då. Rädd var jag inte heller. Arg, frustrerad, blöt av regnet, trött och uppgiven, det var jag. Men jag kände att här är jag bland vänner. Här kommer någon att hjälpa mej. Det är fantastiskt att få en sådan känsla i en stad som just drabbats av stor sorg och kaos. I ett sådant land vill jag bo, tänkte jag. Ett sådant land och folk klarar vadsomhelst.

Alldeles nyss var det en tyst minut över den här ön, för de som dog i Tunisien. Nu kan jag känna alla de där känslorna som jag kände då 2005, men rädsla också. Det är väl egentligen det som gör mej allra mest rädd. Någonting har ändrats i grunden.

Hur det gick för mej den där dagen i London, kan man läsa här.


3 kommentarer:

Monica sa...

Ja vilken dag och jag minns kristallklart, vet precis vad jag gjorde när vi återvänt hit hem efter att vinkat av dig på flygplatsen och gått in och fick veta. 10 år, en lång tid men ändå inte. Läser om det i SvD i dag, om människorna då och nu.

Trillingnöten sa...

Såna här saker känns nästan som igår. Ändå har det gått tio år sedan. Tänk att du var där. Vad ruskigt! Det är svårt att föreställa sig hur människor måste ha blivit påverkade på plats. lite som World Trade Center i NY 2001. Bara de som var där kan riktigt veta...Jag är glad att det gick bra för dig, ibland tror jag att ödet klampar in och leder en på rätt väg.

Steel City Anna sa...

Mamma: nu hade jag nog inte varit lika lugn ...

Trilliingnoten: en fruktansvard dag verkligen. Kanslan var otroligt speciell. Samtidigt, vilka fantastiska manniskor det finns! Och McDonalds ska ha en eloge :) blev som ett litet kriscentrum.