söndag 26 juli 2015

Små soliga blommor

Jag minns inte att det kom gula blommor på den här busken i trädgården i somras, men det måste det ju ha gjort. Så söta! Klippte mycket argsint ner minst halva busken i höstas för jag tyckte det såg risigt ut och nu är den dubbelt så stor med friska fina grenar och blad och massa blommor. Någon som vet vad det är för sort?



5 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Luktar blommorna starkt? Ser nästan litet ut som jasmin men jag är inte tillräckligt bra på buskar och blommor för att veta.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: ja, det luktar jättegott och starkt, som parfym! Tog in en liten bukett och det doftade i hela rummet. Vad glad jag blir, skulle aldrig tänkt på jasmin, det måste det vara!

Monica sa...

Ja det är det nog, en äkta jasmin! Det tänkte jag inte på först men nu när jag tänker på de förra ägarna så planterade hon säkert det:-). Och det gjorde nog inget att du klippte ned, ska säkert göras ibland. Det ska jag kolla upp:-)

Elisabet. sa...

Det måste vara jasmin, med a. Jag har fått bannor för att jag skrivet jasmin när det varit vita blommor, då är det schersmin ,-)
Dom doftar Bugg tuggummi.

Steel City Anna sa...

Mamma: Det stämmer ju också med att de inte blommar varje år efter att man klippt ner dem. Jag tyckte det var konstigt att jag inte mindes blommorna. Nu ska den få vara ifred!

Elisabet: ja schersmin tänkte jag på men blommorna ser annorlunda ut. Jasmin tänkte jag inte på alls, för mej är det liksom Indien och helt andra klimat men den funkar ju även här. Doftar underbart!